ACSI FreeLife

Menu

Alizé van Sterckeman: klasse apart

De Alizé van Sterckeman is vernieuwd voor 2014. Is het nu een middenklasser of instapmodel? Het antwoord vinden we na een uitgebreide Proftest van ACSI FreeLife.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DH L6422

Signalement

Merk
Sterckeman
Model
Alizé 420 CP
Onderstel
Al-Ko chassis met Al-Ko rechte as
Banden
185 R 14 C
Testjaar
2014
Gewicht
Rijklaargewicht 1034 kg, maximaal toelaatbaar gewicht 1230/1300 kg
Basisprijs
14170

Bijna niet te herkennen; Sterckeman Alizé

Rond van voren, grijze accenten en een beschaafd decor: de Sterckeman Alizé voor seizoen 2014 herken je amper nog terug. Het Franse merk heeft zijn caravan een extreme make-over gegeven. De achterwand bijvoorbeeld is nu bekleed met kunststof en voorzien van moderne led-lampen.

De ACSI FreeLife Proftest zal uitwijzen in hoeverre die modernisering het leefcomfort wezenlijk verbetert. Betekent nieuw ook praktisch? Of gaat de transformatie niet verder dan uiterlijkheden?

Compact voor twee

We testen de Alizé 420 CP, een compacte caravan voor twee personen met achterin de keuken en toiletruimte, in het midden een dinette en voorin een overdwars geplaatst Frans bed. Met een breedte van 2,10 meter lijkt de Alizé wel erg rank, bovendien weegt de caravan maar 960 kilogram en kost € 14.170, wat wij een heel aantrekkelijk prijsje vinden. Hij is dan ook eerder te vergelijken met een instapmodel dan met een middenklasser.

Het Exclusief Pakket ter waarde van € 690 garandeert met zijn boiler, douchekop, panorama-dakluik en grotere schoon- en vuilwatertank weliswaar enige mate van comfort aan boord, maar hoe bevalt de kleine Française op vakantie?

Dat lees je in de uitgebreide test in het ACSI FreeLife Magazine van februari/maart 2014.  Onder andere de wegligging, het interieur en wooncomfort worden uitgebreid besproken.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Alizé van Sterckeman: klasse apart

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht