ACSI FreeLife

Menu

Adria Altea 562 PK

De Adria Altea-serie staat sinds 2004 bekend om zijn solide, keurig uitgeruste en redelijk geprijsde caravans voor beginnende kampeerders.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
24 25

Signalement

Merk
Adria
Model
Altea 562 PK
Onderstel
Al-Ko langsligger chassis
Banden
LI 104 = 900 kg per wiel
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1164 kg, max. toelaatbaar gewicht 1500 kg
Basisprijs
15795

De grootste Altea is de 562 PK, een gezinscaravan met een grote toiletruimte en een stapelbed achterin. De keuken en de middendinette zijn boven de assen geplaatst. Het bed voor de volwassenen heeft voorin een plaatsje gekregen. Adria wil met de aantrekkelijk geprijsde Altea 562 PK, die over een goede basisuitrusting en vijf bedden beschikt, het kamperen voor gezinnen interessant maken. De vijf experts van ACSI FreeLife testen of dat is gelukt.

Comfortuitrusting

Het testmodel beschikt naast de standaarduitrusting ook nog over het comfortpakket. Dat bestaat uit essentiële zaken zoals een vuilwatertank, reservewiel en een stabilisator. Zaken die meer dan pure comfortuitrusting betekenen. Daarnaast is het panoramadakraam gewoonweg fijn om te hebben.

Opbouw

Aan de opbouw van het instapmodel van Adria valt weinig aan te merken. Het hagelbestendige polyesterdak is standaard, daarbij komt de goede afwerking van de opbouw tot en met de afdichting van de toiletschacht. Ingenieuze wielkastdeksels houden de tocht in de voortent tegen.

Leefruimte

Het meubilair is eenvoudig geconstrueerd, maar wel solide gemaakt. Of het nu de beslagen, de montage of de afwerking betreft – de Adria Altea 562 PK slaat zonder bewerkelijke speelse elementen doorgaans geen gek figuur, zoals het ook een instapmodel betaamt.

Maar is de caravan ruim genoeg voor een gezinsvakantie? Bieden de zithoek en slaapplaatsen genoeg plaats en kan alle bagage en speelgoed fijn worden opgeborgen? Dit staat beschreven in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: Adria Altea 562 PK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht