ACSI FreeLife

Menu

Adria Adora: voor het hele gezin

Bij Adria was dit seizoen middenklassemodel Adora aan de beurt voor een make-over. Vooral het grote panoramadak voorop springt in het oog.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Adria
Model
Adora 573 PT
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel
Banden
195 R 14 C, Load Index 106
Testjaar
2015
Gewicht
Leeggewicht 1413 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1800 kg
Basisprijs
22299

In een uitgebreide test van maar liefst acht pagina’s beoordelen onze experts de caravan van top tot teen. Lees het in ACSI FreeLife 3-2015. Hier lees je de belangrijkste vondsten.

Meubels

De meubels zijn ​voortaan gemaakt met houtdecor Malaga, dat mooi combineert met de lichte elementen in het interieur. De geoptimaliseerde verlichting versterkt de elegante indruk van de caravan. Ook van buiten ziet de Adora er piekfijn uit, niet in de laatste plaats vanwege het nieuwe panoramavenster in de voorwand.

Een echt gezinsmodel

Voor onze proftest beschikken we over een gezinsmodel met in de breedte voorin een frans bed en achterin stapelbedden en de toiletruimte. De zitgroep en keuken staan op de as. Dit nieuwe model heet Adora 573 PT en is 10 centimeter langer dan zijn voorganger, de 563 PT.

Met die extra centimeters creëert Adria ruimte voor het bed voorin, dat nu geen afgekante hoek aan het voeteneind meer heeft. Voorheen was die hoek uit het bed bijna noodzakelijk, omdat je de caravan anders moeilijker kon betreden.

Bovengemiddelde prestatie

In alle disciplines van de proftest ontstijgt de Adria Adora 573 PT het gemiddelde van eerdere testresultaten. Van alle experts krijgt de caravan een goede tot zeer goede beoordeling. Van buiten scoort de caravan met de hagelresistente polyester opbouw, het panoramavenster en de uitstekende afwerking.

Technisch zit alles goed in elkaar, inclusief praktische features zoals het display bij de ingang. Qua meubilair en leefcomfort storen enkel een paar kleine schoonheidsfoutjes. Het onderste bed is opklapbaar en het zou nog handiger zijn geweest als je ook van binnenuit bij de berging had gekund.

Prima rijeigenschappen

Wat gewicht en rijeigenschappen betreft, slaat de Adora 573 PT absoluut een goed figuur. De gewichten komen overeen met de technische gegevens van de fabrikant. Het maximaal toelaatbare totaalgewicht van 1800 kilogram verzekert je van ruim voldoende laadvermogen.

Op de rijeigenschappen hebben zowel de specialisten van Al-Ko als onze eigen experts op de weg niets aan te merken. De testcaravan die wij mochten gebruiken is met alle extra’s erop en eraan niet zozeer een koopje, maar zal zeker in de smaak vallen bij menig gezin. Ideaal als je een extra bed nodig hebt én kan genieten van een mooi uitzicht.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Adria Adora: voor het hele gezin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation