ACSI FreeLife

Menu

V&A: Jaarlijkse vochtinspectie, is dat echt nodig?

Joop van den Berg uit Hillegom wil meer weten over de jaarlijkse vochtinspectie. “Voor de garantie moet de caravan voor vochtinspectie ieder jaar naar de dealer. Is dit echt nodig? Ik kan me niet voorstellen dat er vaak lekkages voorkomen of is dit een soort collectieve verzekering voor het geval dat er iemand schade heeft?”

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Of het nodig is, hangt af van de garantievoorwaarden van de fabrikant. De kans op lekkage en vochtschade valt best mee. De kwaliteit van de doorsnee caravanwand is tegenwoordig zo goed dat de fabrikant risicoloos best een lange garantieperiode op waterschade kan geven. En dat ook doet. Heb je echter als klant pech en heb je waterschade, die ook nog in een laat stadium geconstateerd wordt, dan gaat het mis.

Reparatie van vergevorderde waterschade is duur, als het al gerepareerd kan worden. Doe je vervolgens een beroep op de garantie en er is een controlebeurt overgeslagen, dan is dat een prima excuus voor de fabrikant om de garantie nietig te verklaren.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. JF
  J. Fraterman

  Vochtinspectie stelt helemaal niets voor, ze lopen er even langs met een apparaatje dat is het dan,.
  De meeste caravans staan droog in een overdekte stalling kan niets mee gebeuren.
  Is gewoon koppelverkoop.

  Reageer
  0
  0
 2. RH
  Ronald Harent

  Een vochtinspectie kun je het beste laten uitvoeren als je camper/caravan voor een langere periode in de regen heeft gestaan. Het heeft weinig zin om deze inspectie uit te laten voeren als je camper/caravan voor een langere periode in (een droge) stalling heeft gestaan.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: V&A: Jaarlijkse vochtinspectie, is dat echt nodig?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht