ACSI FreeLife

Menu

Video: Mestic Split Unit Airco uitgeprobeerd door ACSI & Camptoo

Katinka Schippers (ACSI) en Frans Hoofwijk (Camptoo) gaan eropuit om de kampeerproducten te testen waarvan we ons altijd al afvragen of ze nou écht handig zijn. In deze derde video uit de serie Uitgeprobeerd door ACSI en Camptoo proberen ze de montage van de Mestic Split Unit mobiele airco uit.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
16
16
ReactiesPraat mee

In de hete zomerse perioden is een airco in je camper of caravan bijna onontbeerlijk geworden om in ieder geval comfortabel te kunnen slapen. Als je geen budget hebt voor de montage van een airco op je dak is er een alternatief. De Mestic SPA-3000 Split Unit airconditioner. ACSI en Camptoo probeerden de montage ervan uit.

Deze Split airconditioning houdt je voertuig, maar vooral jezelf, lekker koel. Met een koelvermogen van 760 Watt is deze Split airco geschikt voor ruimtes to wel 25 kubieke meter. De Split unit is op elke camping te gebruiken, hij heeft namelijk een laag verbruik nodig van slechts 400 watt (1,75A). Dat past op de meeste campings en/of camperplaatsen prima.

Makkelijk monteren

Bij de Split Airco van Mestic draait alles om het ultieme gemak. monteren is ontzettend gemakkelijk en de airco is daarnaast ook nog draagbaar. Mocht je dus een nieuw voertuig hebben aangeschaft dan kun je de airco gemakkelijk meeverhuizen. Bovendien zet je het apparaat redelijk eenvoudig in de garage van je camper, of in de bergruimte van je caravan als je hem niet langer nodig hebt of vertrekt naar de volgende camping.

De airconditioning bestaat uit twee delen die door het raam met elkaar verbonden worden. De condensor bevindt zich aan de buitenkant van je voertuig en de verdamper aan de binnenkant. Met een gemonteerde Split Airco kan je raam nog gewoon open en dicht. Maar de kans bestaat dat je jouw vliegenhor niet meer kunt sluiten door de beugels.

Traploos verstelbaar

De meegeleverde montagebeugel is traploos verstelbaar, hierdoor is de mobiele airco voor de meeste caravan- en camperramen geschikt. In de breedte kun je de beugels niet verplaatsen. In ons demonstratievoertuig (de Pössl 2 Win R Plus) rust één van de beugels daarom een klein stukje op de sluiting van het raam. Daardoor kan de hor niet meer volledig naar beneden. Gelukkig zijn muggen dol op warmte en zullen ze zich sowieso wel twee keer bedenken voordat ze de gekoelde camper of caravan binnenvliegen.

Laag geluidsniveau

Het is overigens heel eenvoudig om deze airconditioning te monteren. De montagetekening spreekt voor zich. Maar zelfs zonder tekening is het logisch welke onderdelen je nodig hebt om de beugels te monteren. Je hebt er zelfs geen gereedschap bij nodig. Montage is gelukkig niet permanent. Je kunt besluiten om de airco toch in een ander raam te hangen of zelfs in een compleet andere ruimte. Zoals je slaapkamer thuis. Let er wel op dat het slangetje aan de buitenkant hangt, dat zorgt er voor dat vocht wordt afgevoerd.

De airco van Mestic is voorzien van drie ventilatiestanden en heeft een heel laag geluidsniveau, met zelfs een slaapstand voor een rustige nacht. Met de slaapstand schakelt de airco over op fluisterstand en gaat het licht uit. Een goede nachtrust met een comfortabele temperatuur gegarandeerd.

Plus- en minpunten

+/- Draagbaar, maar je moet sterk genoeg zijn om 22,5 kilogram te kunnen dragen

+ Eenvoudige en universele montage

+ Nachtstand

+ Produceert weinig geluid

Technische gegevens

Functies: koelen, ventileren, ontvochtigen
Bereik: 53 m3
Geluidsniveau: 53 dB
Buitenmaat (lxbxh): 37x44x20 cm
Binnenmaat (lxbxh): 31x45x20 cm
Koelcapaciteit: 760 W
Totaalgewicht: 22,5 kg
Aansluitspanning: 230 V
Vermogen: 400 W
Stroomverbruik: 1.75 A
Info: gimeg.nl

Bekijk de video en win een Mestic Split Unit Airco t.w.v. € 649,95

Wil jij deze Split Unit Airco van Mestic winnen? Bekijk dan de video, wordt abonnee van zowel ACSI als Camptoo op YouTube en laat een reactie achter onder de video.

De voorwaarden:

  • YouTube is op geen enkele manier sponsor van deze actie en draagt ook geen enkele verantwoordelijkheid aangaande deze winactie.
  • Je deelname moet voldoen aan de Community richtlijnen van YouTube, die je hier kunt vinden. Deelnames die hier niet aan voldoen worden uitgesloten van de winactie.
  • Eventueel ingevulde persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen met de winnaar.
  • Minderjarigen moeten toestemming hebben van ouders om mee te doen
  • Je kan slechts een keer deelnemen aan deze winactie.
  • De winnaar wordt bekend gemaakt in ACSI Freelife 1-2022 en ontvangt persoonlijk bericht.
  • De prijs is niet inwisselbaar voor geld.
  • Bij defect of andere zaken, dient contact op te worden genomen met de leverancier (Gimeg).
  • Meedoen kan tot en met 3 december 2021.
Confidental Infomation