ACSI FreeLife

Menu

Video: Mestic Split Unit Airco uitgeprobeerd door ACSI & Camptoo

Katinka Schippers (ACSI) en Frans Hoofwijk (Camptoo) gaan eropuit om de kampeerproducten te testen waarvan we ons altijd al afvragen of ze nou écht handig zijn. In deze derde video uit de serie Uitgeprobeerd door ACSI en Camptoo proberen ze de montage van de Mestic Split Unit mobiele airco uit.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
18
18
ReactiesPraat mee
Mestic split Unit

In de hete zomerse perioden is een airco in je camper of caravan bijna onontbeerlijk geworden om in ieder geval comfortabel te kunnen slapen. Als je geen budget hebt voor de montage van een airco op je dak is er een alternatief. De Mestic SPA-3000 Split Unit airconditioner. ACSI en Camptoo probeerden de montage ervan uit.

Deze Split airconditioning houdt je voertuig, maar vooral jezelf, lekker koel. Met een koelvermogen van 760 Watt is deze Split airco geschikt voor ruimtes to wel 25 kubieke meter. De Split unit is op elke camping te gebruiken, hij heeft namelijk een laag verbruik nodig van slechts 400 watt (1,75A). Dat past op de meeste campings en/of camperplaatsen prima.

Makkelijk monteren

Bij de Split Airco van Mestic draait alles om het ultieme gemak. monteren is ontzettend gemakkelijk en de airco is daarnaast ook nog draagbaar. Mocht je dus een nieuw voertuig hebben aangeschaft dan kun je de airco gemakkelijk meeverhuizen. Bovendien zet je het apparaat redelijk eenvoudig in de garage van je camper, of in de bergruimte van je caravan als je hem niet langer nodig hebt of vertrekt naar de volgende camping.

De airconditioning bestaat uit twee delen die door het raam met elkaar verbonden worden. De condensor bevindt zich aan de buitenkant van je voertuig en de verdamper aan de binnenkant. Met een gemonteerde Split Airco kan je raam nog gewoon open en dicht. Maar de kans bestaat dat je jouw vliegenhor niet meer kunt sluiten door de beugels.

Traploos verstelbaar

De meegeleverde montagebeugel is traploos verstelbaar, hierdoor is de mobiele airco voor de meeste caravan- en camperramen geschikt. In de breedte kun je de beugels niet verplaatsen. In ons demonstratievoertuig (de Pössl 2 Win R Plus) rust één van de beugels daarom een klein stukje op de sluiting van het raam. Daardoor kan de hor niet meer volledig naar beneden. Gelukkig zijn muggen dol op warmte en zullen ze zich sowieso wel twee keer bedenken voordat ze de gekoelde camper of caravan binnenvliegen.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

Laag geluidsniveau

Het is overigens heel eenvoudig om deze airconditioning te monteren. De montagetekening spreekt voor zich. Maar zelfs zonder tekening is het logisch welke onderdelen je nodig hebt om de beugels te monteren. Je hebt er zelfs geen gereedschap bij nodig. Montage is gelukkig niet permanent. Je kunt besluiten om de airco toch in een ander raam te hangen of zelfs in een compleet andere ruimte. Zoals je slaapkamer thuis. Let er wel op dat het slangetje aan de buitenkant hangt, dat zorgt er voor dat vocht wordt afgevoerd.

De airco van Mestic is voorzien van drie ventilatiestanden en heeft een heel laag geluidsniveau, met zelfs een slaapstand voor een rustige nacht. Met de slaapstand schakelt de airco over op fluisterstand en gaat het licht uit. Een goede nachtrust met een comfortabele temperatuur gegarandeerd.

Plus- en minpunten

+/- Draagbaar, maar je moet sterk genoeg zijn om 22,5 kilogram te kunnen dragen

+ Eenvoudige en universele montage

+ Nachtstand

+ Produceert weinig geluid

Technische gegevens

Functies: koelen, ventileren, ontvochtigen
Bereik: 53 m3
Geluidsniveau: 53 dB
Buitenmaat (lxbxh): 37x44x20 cm
Binnenmaat (lxbxh): 31x45x20 cm
Koelcapaciteit: 760 W
Totaalgewicht: 22,5 kg
Aansluitspanning: 230 V
Vermogen: 400 W
Stroomverbruik: 1.75 A
Info: gimeg.nl

Bekijk de video en win een Mestic Split Unit Airco t.w.v. € 649,95

Wil jij deze Split Unit Airco van Mestic winnen? Bekijk dan de video, wordt abonnee van zowel ACSI als Camptoo op YouTube en laat een reactie achter onder de video.

De voorwaarden:

 • YouTube is op geen enkele manier sponsor van deze actie en draagt ook geen enkele verantwoordelijkheid aangaande deze winactie.
 • Je deelname moet voldoen aan de Community richtlijnen van YouTube, die je hier kunt vinden. Deelnames die hier niet aan voldoen worden uitgesloten van de winactie.
 • Eventueel ingevulde persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt om contact op te nemen met de winnaar.
 • Minderjarigen moeten toestemming hebben van ouders om mee te doen
 • Je kan slechts een keer deelnemen aan deze winactie.
 • De winnaar wordt bekend gemaakt in ACSI Freelife 1-2022 en ontvangt persoonlijk bericht.
 • De prijs is niet inwisselbaar voor geld.
 • Bij defect of andere zaken, dient contact op te worden genomen met de leverancier (Gimeg).
 • Meedoen kan tot en met 3 december 2021.

Praat mee

 1. BM
  Bert Maathuis

  Sluit me aan bij Ernst Erwin Kneefel, Onhandig mede omdat hij niet waterdicht is en bij het inhangen en verwijderen een reeele kans op beschadiging van het campeermiddel bestaat, dat het raam en de hor niet meer sluiten is ook niet ideaal.

  Reageer
  0
  0
 2. EK
  Ernst Erwin Kneefel

  Een soortgelijk model Van-buscamper is in mijn bezit. Het apparaat ziet er compact uit, kan redelijk snel gemonteerd worden, echter heeft m.i. deze airco relatief meer nadelen in het algemeen, dan het gebruikelijke juiste koeleffect . Als volgt : bij het in gebruik zijn kan het raam niet dicht, de hor en het verduisteringsgordijn zijn ook niet bruikbaar. Mogelijke beschadigingen kunnen zich voordoen aan de carrosserie bij plaatsing en ophanging van de ophangbeugels . Men heeft geen zicht meer door het raam (althans zéér beperkt). De buiten-unit is niet waterdicht, aldus zeer omslachtig om het iedere keer naar binnen te doen bij eventuele afwezigheid. Nog niet de mogelijkheid tot diefstal hierbij besproken. Opbergproblematiek : het apparaat heeft veel ruimte nodig.

  Reageer
  0
  0
  1. JP
   Jarno Philipsen

   Omdat de binnen- en buiten unit 1 apparaat zijn, is er geen IP classificatie aan gegeven. Maar de buitenunit ansich kan gewoon in de regen hangen. Afgeraden wordt om er met een tuinslang van alle kanten water in te spuiten.
   Het probleem met de hor en verduistering heb ik opgelost door de kier af te dichten mbv een stuk buisisolatie op maat. en een raamluifel aan de buitenzijde van het raam. Zo blijf je altijd vrij om het raam open en dicht te doen op elk gewenst moment.

   Reageer
   0
   0
 3. B

  Ideaal om hem evt. Ook thuis te gebruiken. Vraag: kun je, wanneer je een luifel boven het raam waar je de airco bevestigt, deze laten hangen bij een bui(tje)?

  Reageer
  0
  0
 4. JR
  John Roumans

  Wil graag meedoen ben abonnee van camptoo en al jaren lid va ACSI. Zou prima in mijn Rapido gebruikt kunnen worden

  Reageer
  0
  0
 5. AB
  Antonius van Beers

  Lijkt me ideaal voor onze wat oudere caravan sprite 390 ek van 1999. Heerlijk om de temperatuur zo naar eigen inzicht te kunnen regelen.

  Reageer
  0
  0
 6. AC
  A de Ceuster

  Zo te zien lijkt het ons een goed gebruiksmiddel als we
  met onze nieuw gekochte caravan op vakantie naar
  Italie willen gaan komend jaar en kunnen we overwegen om deze airco te kopen

  Reageer
  0
  0
 7. HA
  H van den Akker

  mooie oplossing alleen jammer dat het rolgordijn en het raam niet meer sluiten

  Reageer
  1
  0
 8. jl

  aan het sparen voor een airco, deze is denk ik wel nodig wanneer ik in 2026 naar de zonsverduistering ga in spanje

  Reageer
  0
  0
 9. RB

  Heb regelmatig gekeken naar dit soort airco’s maar is er nooit van gekomen met twee jonge dochters, kun je je geld nu eenmaal maar 1x uitgeven. Toch zou dit super zijn voor ons in de zomervakantie met dat warme weer en met de meiden die slapen in de carvavan. Hopelijk heb ik geluk?.

  Reageer
  0
  0
 10. M

  Zo krijg je de caravan wel cool. Omdat het raam niet dicht wil, gebruik hiervoor een stuk isolatieschuim voor verwarmingsbuis dit kan om de rand van het raam en de kier is bijna geheel dicht. 🙂 kost praktisch niks en anders gaat er veel koele lucht toch weer naar buiten en warme lucht naar binnen.

  Reageer
  1
  0
 11. Rp

  Mooie airco die zou goed werken in onze (voor ons) nieuwe caravan.
  Perfect voor zuid Frankrijk.

  Reageer
  0
  0
 12. kv
  kris vercauteren

  Wij vinden het veelzijdig gebruik een hele must, thuis of in de camper of in de camper van de kids. Bij alle andere modellen zit het maar in 1 opstelling.

  Reageer
  0
  0
 13. ES
  Erik van der Saag

  Laat de zon maar schijnen. Buiten warm, binnen koel met deze Mestic split unit.

  Reageer
  0
  0
 14. HK
  HERMAN KEULTJES

  650 EURO DUS

  Reageer
  0
  0
  1. H

   €650?? Nee hoor, bij Obelink €525 voor betaald.

   Reageer
   0
   0
 15. HK
  HERMAN KEULTJES

  MOOI COMPACT DING, BEN BENIEUWD WAT HIJ GAAT KOSTEN

  Reageer
  0
  0
 16. S

  Nav van het filmpje zie ik zo’n heerlijke draagbare airco wel zitten in mijn oldtimer Peugeot J5 uit 1990.
  Heerlijk op stap in alle weersomstandigheden !! ??

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Video: Mestic Split Unit Airco uitgeprobeerd door ACSI & Camptoo

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht