ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wanneer zijn caravanspiegels nodig?

Auteur
Joop Stam
Datum
4
4
ReactiesPraat mee

Vraag van H. Feimann uit Winschoten:

Wanneer is de aanschaf van caravanspiegels op de auto aan te bevelen? De spiegels van mijn nieuwe auto zijn een stuk groter dan die op mijn vorige.

Antwoord van Joop:

Vanuit de bestuurdersplaats moeten de spiegels een zodanig blikveld bieden dat de linker en rechter zijkant van de caravan over de hele lengte zichtbaar zijn. Je controleert dit het makkelijkst door de afstand van de binnenste spiegelrand van de spiegel rechts tot de binnenste spiegelrand van de spiegel links te meten. Die moet minstens gelijk zijn aan de breedte van de caravan.

De standaardspiegels van een trekauto voldoen vrijwel nooit aan deze eis, zeker niet als de caravan breder dan 2,30 meter is. De in de handel verkrijgbare opzetspiegels met bol glas voldoen automatisch aan de normen, maar het probleem is dat ze soms niet aan de standaardspiegel vast te maken zijn.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

 

Praat mee

 1. MD
  Maarten Dubiez

  Caravanspiegels zijn bijna altijd nodig. Automatisch in klapbare spiegels met caravanspiegels altijd klapfunctie uitschakelen. o,a Emukspiegels heeft de passende spiegel voor elk type auto/ spiegelhuis. Spiegels trilling vrij en goed zicht!

  Reageer
  0
  0
 2. C

  Wij zaten met hetzelfde probleem. Mijn man heeft gewoon de bestaande elastieken verlengd. Dat gaat prima.

  Reageer
  0
  0
 3. DR
  Dirk van Rinsum

  Geldt dit ook voor Duitsland

  Reageer
  0
  0
 4. PK
  Peter van der Kruys

  Caravanspiegels voldoen aan de wettelijke eis als de afstand tussen die spiegels gemeten tenminste gelijk is aan de breedte van de caravan. Bij een caravanbreedte van 2.30 meter, moet dus de afstand tussen de spiegels ook 2.30 meter zijn.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Wanneer zijn caravanspiegels nodig?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation