ACSI FreeLife

Menu

V&A: Vochtschade en garantie

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Pierre Janssen uit Velden:

In 2011 heb ik bij een officiële dealer een gebruikte Hobby 455 UF caravan uit 2009 gekocht. Hobby verleent 5 jaar garantie op lekkage op voorwaarde dat de caravan jaarlijks door een Hobby-dealer wordt gecontroleerd op vochtinwerking/lekkage. Dit is voor de laatste keer gebeurd bij de aflevering.

Sinds kort is er vochtschade ontstaan, onder meer bij de vensterbank. De dealer doet moeilijk omdat de caravan niet jaarlijks is gecontroleerd. Maar mijn stelling is dat een caravan na 4 jaar normaal en zorgvuldig gebruik geen lekkage mag vertonen. Ook omdat de onze buiten de vakantieperiode overdekt wordt gestald. Joop, wat is jouw advies?

Antwoord van Joop:

Moderne caravans blijven in het algemeen tijdens hun totale gebruikstijd waterdicht. Lekkage komt relatief weinig voor, tenzij er een fabricagefout gemaakt is, en die openbaart zich meestal tijdens het eerste gebruiksjaar.

De briefschrijver heeft gewacht tot het euvel zichtbaar was en dat heeft kennelijk enkele jaren geduurd. Waarom zou je de controle ook laten uitvoeren? Caravan doet het prima, wordt overdekt gestald, is van een gerenommeerd fabricaat dat al jarenlang het meest verkocht is in ons land…

De garantie op lekdichtheid is echter wel aan voorwaarden gebonden, met name de jaarlijkse controle. De dealer doet niet moeilijk, maar houdt zich simpelweg aan de regels.

Er blijft nog een – smalle – weg over om de zaak te redden. Ga niet met de dealer in discussie maar wijs hem erop dat je van een product mag verwachten dat het gedurende de hele afschrijfperiode (economische levensduur van minimaal 10 jaar) naar behoren functioneert.

Krijg je geen gehoor, neem contact op met de importeur in Dordrecht. Als laatste is er de fabrikant in Duitsland, waar een beroep op coulance mogelijk is.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

 1. Jan van den Hooven

  Heb vochtschade in de disselbak van onze Hobby 495 UL uit 2007 nu vraag ik me af is de vensterbank makkelijk te vervangen of moet de voorkant daar voor los.
  Gr.Jan

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Vochtschade en garantie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation