ACSI FreeLife

Menu

V&A: Spoelpomp vervangen

Vraag van Richard de Haas uit Ter Apel: De spoelpomp van het Thetford C2 toilet in mijn caravan werkt niet. De zekering is in orde, dus ik denk dat de pomp stuk is. Klopt dit en zo ja, hoe kan ik hem vervangen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
21
21
ReactiesPraat mee

Antwoord van Joop:

Bij dit banktoilet zit de pomp onder de toiletrolhouder. Na het demonteren is de pomp bereikbaar. Of hij inderdaad kapot is kan ik van hieraf niet beoordelen.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

Praat mee

 1. j

  Waar zit het pompje in een hobby 2012

  Reageer
  2
  1
 2. MR
  Martjo Ritsema

  Mijn pomp deed het ook niet meer.ik heb hem er uit gehaald en het wieltje los ge maakt. toen deed hij het nog niet want ook de zekering was stuk.vervangen en het werkt weer prima. hobby 2003 met thetford wc

  Reageer
  0
  0
 3. WD
  Wijnand Dane

  ik heb met het spoelpompje uithalen ook de 2 stroomdraadjes (bruin -blauw) los getrokken , jawel zeker niet slim want 2 jaar geleden bij ook hetzelfde probleem losgeknipt en verbonden met het nieuwe pompje het is een rotklusje maar hoe kan ik de draadjes van het nieuwe pompje nu weer teruggeplaatst krijgen zou ik ze misschien vast kunnen solderen? hobby caravan van 2007 Exellent 540 UL

  Reageer
  1
  3
 4. HS
  Hans Stemerdink

  Ik had ook een defecte pomp van Tredford C2. Deze doet het inmiddels weer, alleen als hem rechttstreeks aansluit op de 12V. Via de pompknop doet hij het echter niet, de zekering is wel oke. Als ik het goed heb zit er maar 1 schakelaar in, deze zit in het ” Mechanism housing”. Kan iemand mij duidelijk hoe deze schakelaar via de pompknop wordt aan en uitgezet (omgezet) zodat de pomp gaat werken. Vrievdelijke groet Hans

  Reageer
  0
  0
  1. MW
   Mark Willemsen

   Zekering defect.

   Reageer
   0
   0
   1. MW
    Mark Willemsen

    Er zit nog een contact onderin. Deze kun je bereiken door de cassette eruit te halen.

    Reageer
    0
    1
 5. LV

  Bij het C2 model, kun je de pomp makkelijk vervangen.
  Toiletrolhouder eruit wippen, je ziet de pomp dan al zitten.
  Slangetje lostrekken, schroef waarmee de pomp vastzit eruitdraaien en je haalt de pomp er mét draad uit.
  Vervolgens de draad vlakbij de pomp afknippen en daarmee naar de caravanspecialist.
  De draad er NOOIT in zin geheel uittrekken!!
  Bedrading van de nieuwe pomp bevestigen aan de de draad van de oude pomp en er krimpkous overheen smelten zodat de bevestiging waterdicht is.
  Pomp erin en vast schroeven.
  Mocht de slang er (te) makkelijk over de aansluitng van de pomp gaan, de slang een paar cm afsnijden en deze er dan opzetten.

  Reageer
  0
  0
 6. Mijn tip: het pompje van Tredfort toilet is heel makkelijk te vervangen (inmiddels al bij 3 caravaners uitgevoerd) bedieningspaneeltje demonteren en het pompje met slang naar buiten wurmen ( gaat niet soepel) als dat is gelukt dan het goedkoopste waterpompje kopen ( c.a.€ 15.- euro) en opnieuw monteren! Werkt uitstekend! Het originele pompje van Tredfort rond de € 60,- euro! Succes met het klusje!
  Groet, Wim

  Reageer
  3
  0
 7. JB
  Jan Buseman

  Ik neem aan de de watertank voldoende is gevuld met spoelwater en dat het pompje in het water ligt. Mogelijk zit de waterslag niet meer op het pompje. Om dat te controleren staan er voor dat model op you tube verschillende filmpjes. Succes er mee

  Reageer
  2
  0
 8. HH
  Henk Huijser

  Ik heb een hobby caravan met een thetford cassette toilet type c-402c. Ik hoor de pomp wel maar er komt geen water uit. Wat kan ik daar aan doen.

  Vr gr

  Reageer
  11
  15
 9. I

  Wie weet waar de pomp is geplaatst bij een tretfort C-402C/X in een homecar

  Reageer
  11
  2
 10. D

  Maar hoe maak ke de electriciteitsdraad los van de pomp? Deze loopt in de tank naar achter waar je nier meer bij komt?

  Reageer
  2
  13
  1. LV

   De draad laten zitten in de doorvoer, want daar kun je heeeeel lastig bij.
   De stroomdraad bij de oude pomp afknippen, de bedrading van de nieuwe pomp daar dan aan bevestigen, met een krimpkous erover 😉

   Reageer
   0
   0
 11. N

  2 jaar geleden ook een defecte toilet gehad. Het bleek dat het pompje van thetford vast zat. Zelf aan de slag gegaan en bleek boven genoemd probleem. Nieuw pompje gekocht van thetford € 49. Inzetten was niet moeilijk maar je moet wel kleine handjes hebben. Op internet kun je zien hoe dat moet. Direct ook geen roze vloeistof gebruikt want het blijkt dat je daardoor van die zwarte vlokken in je spoelwater krijgt en dat dat spul de pomp verstopt. De volgende keer gebruik ik een waterpompje van € 14 (heb ik nu als reserve) want die ziet er niet anders uit dan van thetford en heeft dezelfde specs.
  Algemeen advies
  Gebruik geen roze vloeistof.

  Reageer
  0
  7
 12. G

  Tip van mijn LMCdealer: Zelf de pomp eruithalen met een cocktailprikker het schubwieltje bewegen en de pomp werkt direct weer. Oorzaak is aanslag in het pompje, dat na lange tijd geen gebruik maken van de pomp ontstaat. Soms heb ik dit probleem aan het begin van het kampeerseizoen. In een uurtje gefixt.

  Reageer
  5
  0
  1. T

   Top oplossing, binnen 5 minuten gefixt!

   Reageer
   0
   0
 13. h

  Klopje moet de wc gaat vullen met water en 5 steradent gebid reiniger er in doen.Dagen er in laten zitten en dan leeg pompen .Want er zit dan een bepaald slijm die op gedroogt is.als je dat elk jaar doet heb je negens geen last van .

  Reageer
  2
  0
 14. E

  Wat fijn meneer Jacobs, dat uw toilet het weer zo goed doet. Onze service afdeling doet er alles aan om onze consumenten van een onbezorgde vakantie te laten genieten.

  Meneer de Haas, als u toilet niet goed werkt hoeft dat niet per sé te betekenen dat de pomp kapot is. Dit kan ook andere oorzaken hebben. Wat u het beste kunt doen is langs uw dealer gaan, die kan het toilet op verschillende dingen testen, waardoor u misschien niet heel uw pomp hoeft te vervangen. Als u het liever zelf wilt doen, dan kunt u het beste contact opnemen met onze service afdeling, zodat ze precies uit kunnen leggen wat u kunt controleren. Dit kan op het nummer: 076-5042312

  Ik hoop u hier voldoende mee te hebben geholpen.

  Groeten,
  Esther van Thetford

  Reageer
  0
  0
  1. A

   Ik heb net het bovenstaande nummer gebeld. Daar zeiden dat de pomp waarschijnlijk stuk was, terwijl ik vertelde dat de pomp gewoon werkt(op batterijen) en ook ronddraaid. ze gaven mij het bestelnummer van een nieuwe pomp. uiteindelijk bleek de slang gescheurd te zijn . erg slechte kwaliteit. deze een suk ingekort waardoor alles weer werkte.

   Reageer
   0
   0
   1. E

    Beste André,

    Wat vervelend om te lezen dat u problemen heeft gehad met uw pomp en dat ze bij onze service afdeling niet de juiste conclusie hebben getrokken. Wij nemen dit zeker mee, zodat dit in de toekomst niet meer voor zal komen.

    Echter wat ik niet helemaal uit uw bericht begrijp is of het de nieuwe pomp was waarvan de slang gescheurd is of van de pomp die u al had. Mocht dit een nieuwe geweest zijn, dan kunt u in het vervolg beter met Thetford contact opnemen, zodat wij samen tot een oplossing kunnen komen.
    Ik hoop dat u de volgende keer weer de telefoon pakt als u een probleem heeft, want wij staan u en alle anderen graag te woord.

    Groeten,
    Esther van Thetford

    Reageer
    0
    0
 15. js
  jacobs sjef

  Geachte heer,de Haas,

  Ik heb ook een thetfort c 2 banktoilet.Ik heb twee jaar geleden een nieuwe pomp
  geplaatst.Maar gaf bijna geen water door en spoelde de pot niet rond.
  Heb cantact opgenomen met Meneer Joop.Heeft mijn vraag naar Thetfort gestuud.
  Hier werd mij verteld! Dat er een vilter aan het spuitmondje verstrop was!!!???
  Maar ik heb toen zelf de gehele pomp er uit gehaald! Wat bleek nu, dat daar helemaal geen vilter zit!!!!!! Maar aan het spuitmontje een trugslag (veerje met een kogeltje.)Daar zit een rubbere ring die de afloop van het water tegen houd.Bij mij was deze verduurd….. En sloot niet meer goed af.Ben naar de thetfort fabriek geweest.Maar deze kende dit heuvel niet eens!!!!! Ook deze kon ik niet bij de caravanhandel dit niet kopen ! Deze hebben ze niet .Dus heeft de fabriek door mijn vraag, deze rubber afsluitrubber en spuitmontje gelevert.Een completen set (dus kost ±100 euro.Bij mij is dit heuvel opgelost.Door mij zelf .Ook de caravandealers weten dit niet eens…. Nu werkt die als nieuw Geeft veel water.Dus ik hoop dat U aan deze informatie wat heb??
  Met vriendelijke groet,
  Sjef jacobs.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: V&A: Spoelpomp vervangen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation