ACSI FreeLife

Menu

V&A: Scheur in zijwand caravan

Een scheur in je caravan. Dat moet normaal gesproken niet kunnen, toch kan je dit met name bij de wat oudere modellen overkomen. Ruud Burger uit Hoorn kan er over meepraten met zijn Hobby 400 SF uit 2004.

Auteur
Joop Stam
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Joop

“In mei 2018 ontdekte ik een scheur van ongeveer 2 centimeter in het aluminium, rechtsboven de toegangsdeur. Vierduizend kilometer later is het scheurtje niet groter geworden. Moet ik het laten repareren of kan ik het aanzien?

Antwoord van Joop:

Helaas, bij sommige caravans is de zijwand boven de deur een zwakke plek. Destijds, in de tijd dat er nog geen verlijmde sandwich panelen werden gebruikt,  was een scheur een regelmatig voorkomend euvel.

Tegenwoordig hoor je er niet veel meer van. De sandwich panelen zijn door hun verlijming beter bestand tegen belasting. Een mogelijke oorzaak is dat de caravan altijd waterpas is gezet met behulp van de uitdraaisteunen, en niet met een krik onder de as en het neuswiel.

Vraag een prijsschatting

Ik zou het even aankijken. Helaas zal een reparatie duur uitvallen, vrees ik. Mijn advies, vraag in ieder geval bij een aantal reparatiebedrijven een prijsschatting.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. JK
  Jan van Kerkhof

  Boor een heel klein gaatje iets aan het begin of eind van de scheur, dat voorkomt het verder door lopen van dat scheurtje,

  Reageer
  1
  0
 2. EG
  Elisabeth Nijhof van Gent

  Wij hebben een scheurtje als volgt behandeld.
  Met een klein boortje een gaatje boren aan het eind van het scheur. Dan gaat het niet verder. Daarna tape erover en hopen dat het voldoende is. ……

  Reageer
  4
  0

Praat mee: V&A: Scheur in zijwand caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht