ACSI FreeLife

Menu

V&A: Krakende vloer

Vraag van Hans Oudijk uit Nieuwerkerk aan den IJssel: De vloer in het gangpad van mijn Adria caravan uit 2004 kraakt. De dealer heeft de meubels aangedraaid, maar dat heeft niet geholpen. Wat kan ik eraan doen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Antwoord van Joop:

Dit lijkt op een veelvoorkomend verschijnsel, namelijk het degeneratieproces van de isolatielaag in de sandwichvloer. Als gevolg daarvan gaat de vloer veren. Impregneren met tweecomponentenhars door een deskundig bedrijf wil wel eens (tijdelijk) helpen.

Een alternatief is een nieuwe vloer, maar daarvan wegen de kosten waarschijnlijk niet op tegen de waarde van de caravan. Laatste alternatief is er gewoon mee leren leven. Je zult echt niet door de vloer zakken.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

Praat mee

 1. Het kraken van de caravanvloer is inderdaad een veel voorkomend probleem bij alle merken caravans! Wij hebben in de 40 jaar dat wij caravannen altijd een paar meter (tocht) band ( wat glazenzetters gebruiken) bij ons, dit werkt uitstekend tegen het kraken tussen vloer aansluiting van het meubilair en het vastebed ondersteuning!
  Geen gekraak meer bij het s’nachts omdraaien. Hars inspuiten niet doen help maar ten delen en bovendien erg kostbaar!
  Succes

  Reageer
  2
  0
  1. wH
   willem van Heusden

   Joop noemt degeneratie als oorzaak van krakende en verende vloer. Het is simpelweg dat de gebruikte schuimsoorten EpS en Xps niet voldoen aan de constructie eisen om een betrouwbare vloer te kunnen produceren. De vloer van een caravan staat bloot aan sterk wisselende belastingen en het schuim mag door die belasting niet van dikte veranderen en de verlijming met buitenste deklagen mag niet delamineren. Alle reparatie bedrijven geven bij een verende/ krakende vloer als oorzaak: het schuim is ingelopen en de verlijming met de deklagen is verbroken. Het is een structureel probleem en zolang de caravan producenten het polystyreen schuim blijven gebruiken zullen wij het probleem met de vloer blijven houden. Het gewicht van de gebruikers en hoe intensief men de caravan gebruikt is heel bepalend wanneer men hier last van krijg. Maar de kans is heel groot!

   Reageer
   1
   0
 2. jd
  j. van dijk

  Het kraken/bewegen van de caravan vloer is mijns inziens een constructie fout van de caravan bouwers. Ze zijn instaat om en goede caravan te bouwen. Niet alleen krakende vloeren maar ook andere “kleine” ergernissen zijn in de bouw van de moderne caravans een normaal verschijnsel. Ik daag de caravans dealers uit om zelf eens met een caravan te gaan kamperen en een eerlijke beoordeling aan de fabrikant te geven zodat de ergernissen opgelost worden voordat de eigenaars er mee komen te zitten. Ik eigenaar van een Knaus eu 500 denk dat de winst boven de kwaliteit gaat en dat is funest voor vakantie plezier. Ik hoop dat de dealers ende fabrikanten hier wat aan doen.

  Reageer
  2
  0
 3. GB
  G. Brakenhoff

  Een antwoord op een krakende caravanvloer.
  Ik was de caravan helemaal zat door het kraken van de vloer. Wij kwamen er per toeval achter bij het openmaken van een van de bankjes dat op dat moment het kraken stopte.
  wij hebben toen tussen de deksels en de kist van de bankjes een stukje vilt geplakt. Het kraken is helemaal verdwenen. Wij spaarden hier een heel duur advies mee uit.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: V&A: Krakende vloer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht