ACSI FreeLife

Menu

V&A: Krakende caravanvloer

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Dick Hoogerwerf uit Wijchen:

In mei 2012 heb ik een Bürstner Belcanto 460 TL gekocht met onder andere een door Bürstner aangebrachte vloerverwarming. Tijdens het aansluitend kamperen vonden we dat de middenvloer tussen keuken en hangkast/toilet bij het belopen kraakte. Na een controlebeurt van de dealer, 12 april 2013, leek het minder maar na de kampeervakantie van de afgelopen vijf weken is het over de gehele caravanvloer een gekraak. Wij dachten, zou de vloerverwarming daar debet aan zijn en hebben die de laatste twee weken niet meer aangezet. Het kraakt echter nog steeds. Is daar nog iets aan te doen?

Antwoord van Joop:

Mijn advies is om zo snel mogelijk naar de dealer terug te gaan en eventueel naar de importeur. Een krakende vloer mag niet voorkomen bij een nieuwe caravan. Een verende caravanvloer bij een oude wagen is een bekend verschijnsel, maar kraken is een ander verhaal. Dat zou kunnen duiden op een ernstig manco.

Of de vloerverwarming er iets mee te maken heeft, kan ik niet inschatten, omdat ik niet weet welk systeem aangebracht is. Gebruikelijk is een soort mat onder de vloerbedekking waarin een elektrische hittedraad is verwerkt. Die mat is waarschijnlijk vrij eenvoudig te verwijderen. Dat zou een indicatie kunnen zijn.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord! Herken je het probleem van de krakende caravanvloer? Laat dan een reactie achter.

stel je vraag

 

Praat mee

 1. AB
  A.M. van den Boom

  Misschien is het zinvol om bij het stellen van de caravan op de kampeerplek erop te letten dat de er geen spanning op het onderstel staat omdat dit mogelijk niet gelijkmatig is ondersteund. Als een steunpoot b.v te strak staat kan de vloer en het chassis a.h.w. licht torderen wat mogelijk het kraken veroorzaakt. Dit kan gebeuren bij het horizontaal stellen met de steunpootjes. Dit is een meedenkertje en geeft misschien geen oplossing maar je weet maar nooit….

  Reageer
  0
  0
 2. AP
  A van der Pol

  wij hebben een Eldiss force 470 ct met midden keuken.
  Bij ons kraakt de vloer ook de oorzaak in onze caravan is het los zitten van het keukenblok op de vloer en de want van het toilet.. omdat de vloer niet zo dik is had ik gedacht aan holle wand pluggen voor de schroeven maar dit is niet altijd te doen omdat je dan alle verbindings latten moet verwijderen om de pluggen te plaatsen. Ik ben er nog niet uit hoe dat mogelijk is .

  Reageer
  0
  0
 3. JL
  Joop Logtenberg

  Heeft het kraken van de vloer een uitwerking op de vloerverwarming? Werkt deze nog steeds naar behoren? U geeft aan dat u de verwarming een aantal weken niet heeft gebruikt. Heeft de dealer hierop gereageerd?
  Wij zitten met een probleem met de vloerverwarming in onze HYMER NOVA caravan. De fabrikant heeft een brief uitgestuurd met de mededeling dat de verwarming niet meer mag worden gebruikt en buiten werking moet worden gesteld.

  Reageer
  0
  0
  1. R

   Ook wij mogen de vloerverwarming niet meer gebruiken en is buiten werking, ook hebben we last van een irritante krakende vloer in onze Hymer Nova 580 in het looppad ter hoogte bij de bedden /watertank verder is net zaterdagavond de mooie design kraan kapot gegaan en heb ik vanmorgen voor de zoveelste keer na het weghalen van het cassettetoilet alles onderin schoon kunnen maken in de regen en dat is geen leuke klus om je zelf door een smal kastje te wurmen toilet was al eens gerepareerd maar is vanaf begin niet goed geweest, caravan is net 2 jaar , ergenis alom dus, ook over het gootsteenputje zijn we niet echt te spreken gauw verstopping en water blijft staan in putje

   Reageer
   0
   0

Praat mee: V&A: Krakende caravanvloer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht