ACSI FreeLife

Menu

V&A: Krakende caravanvloer

Een krakende caravanvloer. Daar zit je als kampeerder niet op te wachten. Hans Baars uit Arnhem heeft er ook last van met zijn Dethleffs Nomad 450 DB. Hij vraagt zich af hoe je dit probleem kunt oplossen.

Auteur
Joop Stam
Datum
Joop

“Wij kochten begin 2015 deze overjarige caravan (model uit 2014). Vanaf de eerste keer gebruik klagen wij over het kraken van de vloer ter hoogte van de keukendeur. Een relatief klein gebied, maar vreselijk irritant. De dealer heeft hem tweemaal onderhanden genomen.

Alle richt deuvels die de fabriek gebruikt om de meubels tijdens de bouw uit te lijnen zijn verwijderd. Echter zonder voldoende resultaat. Volgens de dealer hebben veel Dethleffs-caravans hier last van. Wanneer de caravan volkomen waterpas staat is het nog enigszins acceptabel. Dit is in het buitenland vaak lastig te bereiken. Hebben jullie nog tips hoe we dit op kunnen lossen?”

Antwoord van Joop:

Bekend probleem, maar onacceptabel voor een relatief nieuwe caravan. Het gevolg van slordig in elkaar zetten bij de fabricage. Waarschijnlijk sluit de vloer niet netjes aan op het meubilair. Het belasten van de vloer veroorzaakt minimale vering en dat kan het geluid veroorzaken.

Toch maar weer naar de dealer… Kraken bij ouderdom zit in de vloer, en is misschien tijdelijk te verhelpen door twee componenten in de vloer te injecteren. Ik verwacht alleen niet dat dit hier het geval is

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.