ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe verwijder je kitresten van een caravan?

Ab Groenewoud uit Hoofddorp ergert zich aan de kit die uitpuilt tussen de achter- en zijwand van zijn Fendt Bianco uit 2021. “Het is heel plakkerig en wordt zwart. Ik heb geprobeerd het te verwijderen maar dat lukt niet. Heb je een tip voor mij of kan ik bijvoorbeeld een oplosmiddel gebruiken?”

Auteur
Sander Cox
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

De ergernis is volkomen begrijpelijk. Ook de voortent wordt er niet fraaier op als je pech hebt. De oorzaken zijn warm weer tijdens vakantiegebruik en een te royale kitspuit bij de fabricage. Helaas is daar niet veel aan te veranderen.

Er zijn wat huismiddeltjes die misschien helpen. Naast het wegkrabben met een scheermesje wordt inspuiten met WD 40 genoemd. Ook andere smeermiddelen zouden kunnen helpen in combinatie met voorzichtig krabben Succes is echter niet verzekerd.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. BH
  Bert Heijerman

  Ik heb mijn camper ook opnieuw gekit, deze kitresten heb ik verwijderd met een afgeslepen verfroerhoutje, als je deze afslijpt in de vorm van een beitel dan veroorzaakt je geen krassen op het kunststof, je kan ook een verfroerhoutje in de vorm van een mes slijpen, daarna even reinigen met Innotec Seal And Bond Remover, daarna alles afkitten, in mijn geval met Innotec Adheseal Marine.

  Reageer
  1
  0
 2. B

  Als oud caravan schade hersteller, heel simpel, slijp een roerhoutje als een mes snij langs de sierlijt de kit in pak een klein stukje kit weg en ga vervolgens deppend langs de sierlijst de kit komt los ( is even een plakkerig klusje )indien gereed met een lap in TERPENTINE gedrenkt restjes kit verwijderen. NOOIT STALEN VOORWERPEN EN AGRESIVE OPLOSMIDDELLEN GEBRUIKEN SUC6

  Reageer
  1
  0
 3. G

  Ik doe het met remmen reiniger.
  Remmen reiniger op een doekje en voorzichtig aanbrengen op de kit resten, deze worden dan smeuïger. Dan met een fijn schroevendraaiertje de kit resten beetje bij beetje voorzichtig verwijderen.

  Reageer
  0
  0
  1. JK

   Remmen reiniger raad ik absoluut af.
   Je verf gaat er ook af. Zeker bij de moderne caravans met verf op water basis.

   Reageer
   0
   0
 4. D

  Pas op de kit lost op door bepaalde middelen o.a. terpentine als ik het goed heb onthouden en ook door bepaalde olieën Probeer eerst op een klein stukje

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Hoe verwijder je kitresten van een caravan?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht