ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe los je een vochtprobleem in de caravan op?

Johan Spijker uit Hengelo heeft een caravan die buiten het seizoen onder een hoes staat. “Hoe los ik een mogelijk vochtprobleem op? Moeten de dakramen open of dicht? Moeten de luchttoevoerbuisjes in de vloer worden afgesloten? Moet er een vochtvreter in de caravan? Afgelopen jaar was er toch vocht en schimmel in de badkamer en dit wil ik graag voorkomen.”

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Koop een andere, goed ventilerende hoes of laat de hoes weg. Waarschijnlijk is dan het vochtprobleem over. Caravans zijn erop gebouwd om buiten te staan. Ze worden dan hoogstens vies, maar lijden er verder niet onder.

Ventileren is beter dan het gebruik van vochtvreters. Een raam of dakluik op ventilatiestand wil wel eens helpen, maar wees alert op muizen en ander ongedierte. Wanneer de caravan bij huis gestald wordt, is een elektrisch ventilatorkacheltje op zeer laag vermogen een prima manier om het interieur vochtvrij te houden.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

 

 

Praat mee

 1. BH
  Bennie Hoekjan

  Ik heb nog nooit iets in de caravan gezet. Op het moment dat we de caravan bij de stalling afleveren, zetten we het keukenraam en een raam naast de deur (tegenover elkaar) op de ventilatie stand. De beide dakluiken en het kleintje in het toilet ventileren ook als ze gesloten zijn. We hebben nog nooit vocht in de caravan gehad. Vroeger heeft onze toenmalige Adria altijd buiten gestaan. Ook toen geen vocht. Ik denk dat het door Johan bedoelde vocht juist komt door gebruik van een hoes.

  Reageer
  0
  0
 2. EG

  Daar gaat het niet mee lukken. Onder invloed van het weer, luchtvochtigheid en temperatuur, zal het condensatiepunt in de caravan steeds weer berijkt worden. Dit heeft als gevolg condensatie en dus kleine druppeltjes. Wat helpt is een goede termostaat met een klein kacheltje in de caravan te zetten. Zorg er dan voor dat de termostaat ingesteld staat op een iets hogere temperatuur dan de buitentemperatuur. Mijn camper heeft nu in elk geval geen last meer van vocht. Nadeel is dat je de termostaat vaak moet aanpassen aan de buitentemperatuur.

  Reageer
  0
  0
 3. bb
  bert bresser

  Ik gebruik al jaren katebakkorrels in een wollen sok. Deze leg ik als de caravan naar de stalling gaat in alle banken en kasten. Deze korrels zijn vochtabsorberend. Vochtvreters niet gebruiken, zijn te groot voor de caravanruimte, en trekken dan juist vocht van buiten aan ,
  groet, bert bresser

  Reageer
  0
  1
  1. MN
   Marja Neervoort

   2 kussenslopen gevuld met kattenbakvulling en de wc deur open laten.
   Uit de stalling de zakken laten drogen en de volgende keer weer gebruiken.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: V&A: Hoe los je een vochtprobleem in de caravan op?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht