ACSI FreeLife

Menu

V&A: Scheurtjes in plaatwerk caravan, wat te doen?

Cees Coppens uit Budel is met zijn caravan (Fendt Bianco Activ, 2019) aan de trekhaak op de snelweg door een gat gereden. “Later zijn er twee scheurtjes in het plaatwerk (boven beide hoeken van de deur) aangetroffen.”

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

“Een expert zegt dat de constructie rond de deur van dit type caravans te zwak is en trillingen die worden versterkt door een 3 centimeter doorgezakte as, teveel zijn doorgegeven aan de opbouw. Het gat in de weg zou het probleem versterkt hebben, maar is niet de hoofdoorzaak. De expert verwijst dus naar een eigen gebrek, en dat is niet meer verzekerd. Fendt (dealer en fabriek) geven niet thuis omdat de caravan volgens goed hen is uitgeleverd en bovendien de garantie is verlopen. Het vervangen van de bovenplaat van de volledig zijkant komt neer op 2.500 euro! Wat te doen?”

Antwoord van Joop:

Tegenwoordig komt het door de solide, onder druk verlijmde wanden en een goed chassis zelden tot nooit voor dat scheurvorming bij de deur optreedt. Ik vermoed echter dat het in dit geval te maken heeft met het verkeerd horizontaal stellen van de caravan door middel van het uitdraaien van de pootjes. Tenzij de klap onderweg zo ontstellend hevig geweest is, dat dit een te grote belasting voor de wand veroorzaakt heeft. De caravanopbouw blijft een kwetsbaar geheel.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

  1. B

    Om welk type fendt caravan bedreft het hier, met welke as de standaard of de verzwaarde as als deze 3 cm door de as is gezakt, zou je eerder denken aan overbelading

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Scheurtjes in plaatwerk caravan, wat te doen?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht