ACSI FreeLife

Menu

V&A: Corrosie in achterlichten, wat kan je daar tegen doen?

Corrosie tussen de lampen en de lamphouders van de caravan, wat kan je daar aan doen? Dat wil Chiel Blok uit Baarn graag weten. “De achterlichtunits van mijn caravan (Wilk S3 450 HTD) zitten met schroeven direct op de kunststof achterzijde  gemonteerd. Ik heb echter regelmatig problemen met corrosie tussen de lampen en de lamphouders.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Joop

Om dat op te lossen moet ik de lampen losschroeven, de corrosie verwijderen, het zaakje weer monteren en dan functioneert alles weer. Is hier een blijvende oplossing voor of een handig middeltje?”

Antwoord van Joop:

Ik vermoed dat hier sprake is van waterlekkage in de lichtunits. Dat kan via de achterkant waar de bedrading binnen komt of langs de rubberrand aan de omtrek tussen glas en houder. Een gebarsten glas kan eveneens, maar dat is meteen zichtbaar. Ook condens kan een oorzaak zijn, al treedt dat bij achterlichten vrij zelden op.

Schoonmaken van de contacten van de lamphouder is een tijdelijke oplossing en maakt het op den duur alleen maar erger. Hoe ruwer het geschuurde oppervlak, des te sneller de corrosie terugkomt. Inspuiten met contactreiniger of WD40 kan helpen, maar dat blijft allemaal symptoombestrijding. Het is beter om te zoeken naar de oorzaak.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. GK
  Gerard Kuitems

  Het is niet te voorkomen dat er water in de bumper komt. Boor dus aan de onderkant, aan de uiteinden van de bumper een gat. Het water kan er dan tenminste uit en de bodem gaat daar niet rotten

  Reageer
  0
  0
 2. W

  Ik smeer de lampfitting in met vaseline gaan de lampen langer mee en minder last van vocht

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Corrosie in achterlichten, wat kan je daar tegen doen?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht