ACSI FreeLife

Menu

Caravan trekt scheef bij gebruik mover

W. Buitenhuis uit Apeldoorn heeft een vraag over zijn Truma Mover SE. “Als ik recht naar voren of naar achteren rijd, dan trekt de caravan iets scheefs en stoppen de motoren niet tegelijk. Wat kan hier de oorzaak van zijn?”

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Ik neem aan dat de mover netjes rechtuit voor- en achteruit rijdt en pas bij het stoppen de draai maakt? Bij sommige movers is het net na elkaar stoppen van de aangedreven wielen een ingebouwd fenomeen. Dat heeft te maken met hoe de afstandsbediening is ontworpen en hoe het stopsignaal naar de beide motoren wordt doorgegeven.

Er zijn niet opvallend veel klachten over bekend, of de gebruiker heeft ermee leren leven. Interessant is wel om te weten of de draai altijd naar dezelfde kant gebeurt. De Truma Mover SE is al enkele jaren uit productie, het was destijds de eerste automaat. Het is niet ondenkbaar dat de afstandsbediening toen wat minder geavanceerd was.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. JL
  Joop Logtenberg

  De bedrading naar de motoren kan ook van invloed zijn op scheeftrekken. Als een van de stroomkabels meer weerstand heeft dan de andere (verschillend in lengte of een overgangsweerstand) heeft dat invloed op het vermogen dat naar de mover motoren wordt gestuurd.

  Reageer
  3
  1

Praat mee: Caravan trekt scheef bij gebruik mover

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht