ACSI FreeLife

Menu

Video | Sportieve, kleine caravans

Als je denkt dat je alleen met een camper kunt rondtrekken, heb je het mis. Er zijn steeds meer caravanfabrikanten die zich (opnieuw) op de kampeerder richten die vrijheid hoog in het vaandel heeft.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Sportieve, kleine caravans voor actieve kampeerders zijn dan ook een trend op de Caravan Salon 2015.

Hippe vogel

De meeste caravans in deze categorie zijn er op ingedeeld dat je makkelijk sportspullen meeneemt. Bijvoorbeeld dankzij een grote deur aan de achterkant van de caravan waar je zo fietsen, surfplanken of ander sportgerei naar binnen schuift. Zo’n caravan is de Shelter van Kip (hal 12).

Deze hippe vogel is met een lengte van 4,80 en breedte van 1,80 meter ook geschikt voor minder platgetreden paden. Bovendien is hij verkrijgbaar met iedere opdruk naar keuze. Wat dacht je van pronken met een caravan waarop je beste surffoto staat? Of kies je voor een mooie natuurplaat? Het basismodel, zonder eigen opdruk, is verkrijgbaar vanaf € 9.995. Voor een eigen design komt daar € 1.995 bij.

Kleine caravan van Knaus

Bij Knaus hebben ze ook een dynamisch vormgegeven caravan: de Knaus Sport & Fun. Voor degene die denken die blauw met groene jongen komt me bekend voor, hebben gelijk. De caravan is origineel al 20 jaar geleden geïntroduceerd, maar komt dit seizoen terug in een nieuw jasje.

De lengte van de caravan is 6,25 meter, de laadruimte die je ook met een deur aan de achterkant bereikt, is 3,37 meter, waardoor bijvoorbeeld surfplanken zonder problemen mee kunnen op vakantie. En ook al is hij klein, je hoeft het in de Knaus Sport & Fun niet zonder toiletruimte te doen.

Een andere producent die nog kleinere en goedkopere caravans produceert is de Turkse Pino (hal 10). De Pi2010 is 3,25 meter lang en met 400 kilogram een echte lichtgewicht.

Kijk voor meer video's op ACSI FreeLife TV!

Praat mee

Praat mee: Video | Sportieve, kleine caravans

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation