ACSI FreeLife

Menu

Uitdraaisteunen uitgedraaid

“Nog een beetje verder, nog een beetje…. Ja, nu staat’ ie recht!” Komt dit je bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk vaker een caravan gestabiliseerd met behulp van de uitdraaisteunen. Af en toe is dit een behoorlijk gehannes. ACSI FreeLife zet een aantal tips op een rij.

Auteur
Rosanne Vriend
Datum

Kamperen is geweldig, maar een beetje gepruts hoort er soms bij. En soms nog voordat je goed op de camping geïnstalleerd bent. Zodra je caravan op z’n plek staat, moeten de voortent worden opgezet en de uitdraaisteunen worden uitgedraaid.

Uitdraaisteunen stellen

Puur technisch bezien is het uitdraaien van de steunen een simpele handeling. Uitdraaien en stellen, dat is ongeveer het enige wat je hoeft te doen. Maar in de praktijk is het een weinig geliefd en soms lastig klusje. Als je dit netjes hebt gedaan, word je beloond met gebakken eieren die netjes middenin de pan blijven liggen en douchewater dat niet in de kuip blijft staan.

Problemen

Probleem 1: ergernis aan de slinger
Je ergert je elke keer weer aan de primitieve slinger die destijds samen met je caravan werd geleverd? Gun jezelf dan een nieuwe slinger. Al-Ko heeft bijvoorbeeld verschillende uitvoeringen met een hendel in twee maten (lengte 65 respectievelijk 85 centimeter). Voor de prijs hoef je het echt niet te laten, want ze zijn al te koop vanaf een tientje.

Probleem 2: je kunt er niet bij
De aansluitingen voor de slinger liggen vaak ver onder de caravan verborgen omdat een caravan nu eenmaal zo in elkaar steekt. Daardoor zijn ze lastig te bereiken. Monteer dan speciale kunststof geleidebuizen tegen de onderbodem van de caravan. Je vindt deze bijvoorbeeld in de Comfort-Kit van Al-Ko (circa € 45).

Meer in ACSI FreeLife magazine

Benieuwd naar de andere tips voor een vlekkeloze uitdraaisessie op de camping? Lees dan het artikel over uitdraaisteunen in het ACSI FreeLife Magazine van december/januari.

bestel magazine