ACSI FreeLife

Menu

Test: drie caravans met een ander bed

Een frans bed, twee losse bedden of een vrijstaand bed. Er zijn nogal wat keuzemogelijkheden als het op een caravanbed aankomt. ACSI FreeLife zet drie occasions met verschillende slaapvarianten in de spotlight.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
15FL1 134 bed

In de caravan- en camperbouw zijn 9 type bedden terug te vinden. Naast het hoekbed met garage eronder heb je een queensbed (ook wel vrijstaand bed genoemd), een stapelbed, een stapelbed in de hoek, een dinette die omgebouwd kan worden tot bed, een frans bed, een alkoofbed (boven de bestuurderscabine van de camper) of twee enkele bedden. Al die keuzemogelijkheden maken het moeilijk om te bepalen welk bed je voorkeur heeft. Daarom lichten we er deze keer drie occasions uit die alle drie een ander type bed hebben.

Adria Adora 563 PU

Het comfort in de Adria Adora 563 PU doet niet onder voor een hotelkamer. Het achterin geplaatste queensbed is waarschijnlijk net zo royaal als je tweepersoonsbed thuis. Je stapt er zowel links als rechts handig uit en in en kunt de slaapruimte door een schuifdeur afsluiten van het leefgedeelte. Inclusief dissel bedraagt de lengte van de Adora 753 centimeter, dus je hebt wel een flinke trekauto nodig om je eigen hotel mee op vakantie te kunnen nemen.

Fendt Saphir 540 TG

In de Fendt Saphir heeft ieder zijn eigen bed. De bedden zijn in de lengte langs de zijwanden van de caravan geplaatst, waardoor er tussenin een gangpad ontstaat. Aan het hoofdeinde zorgt een raam voor de lichtinval. Een nachtkastje in het midden biedt plaats aan een nachtlampje en wekker. Het dakraam geeft nog een extra mogelijkheid voor licht en ventilatie. De bovenkasten bieden veel opbergruimte. De slaapkamer kan worden afgesloten door middel van een schuifdeur.

Dethleffs Camper 590 S Lifestyle

De Dethleffs Camper Lifestyle uit 2009 heeft een ruim frans bed met een breedte van 1.90/1.81 meter in de linkerhoek met een groot raam aan het hoofdeinde. Rechts daarvan is de toiletruimte te vinden. Doordat de rechterhoek van het bed schuin is, kun je de toiletruimte makkelijk bereiken.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van de eigenaren van de caravans? Lees de uitgebreide test in het januari nummer van ACSI FreeLife en kom erachter welke caravan het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bestel het januari nummer

foto: privébezit

Praat mee

 1. AT
  Arie Tijssen

  Ben zelf al tien jaar in het bezit van een Fendt-Saphir 540 TG, nieuw gekocht.

  Een top caravan in allerlei opzichten, techniek-rijkomfort-gebruiksgemak.

  En dan de gescheiden bedden, top vooral op een wat rijpere leeftijd lekker hoog dus gemakkelijk in en uit stappen, en prima matrassen.

  Kortom ik ben een zeer blijë en tevreden Fendt bezitter !

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Test: drie caravans met een ander bed

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht