ACSI FreeLife

Menu

Tabbert is zestig jaar

Tabbert viert zijn zestigste verjaardag. Een respectabele leeftijd voor een caravanmerk dat hoogte- en dieptepunten heeft gekend.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
tabbert

Maar permanente schade hebben de verhuizingen, veranderingen van eigenaar en faillissementen niet aangericht. Tabbert leeft als nooit te voren en staat tot op de dag van vandaag bekend om zijn kwaliteit, luxe en exclusiviteit.

De geschiedenis van Tabbert

De wisselvallige geschiedenis begint anno 1953. In de Alfred Tabbert carrosseriefabriek in Bad Kissingen bij Würzburg worden er handmatig enkele caravans vervaardigd. Die bestaan uit een houten bak met beplanking. Van luxe is er nog geen sprake. In 1958 wordt de zogenaamde ‘Ideal’ samen met de Regent en Prinzregent in serie gebouwd. Door het succes heeft het bedrijf nu een duidelijke rechtsvorm nodig. Op 13 april 1959 wordt de Tabbert Wohnwagenbau GmbH met een stamkapitaal van 20.000 D-Mark in Bad Kissingen opgericht. Bedrijfsleider is Alberts echtgenote Emmy Tabbert.

Tussen 1962 en 1963 krijgen de woonwagens een typische ‘Tabbertneus’ de dakoversteek die voor en achter ventilatieopeningen bevat. Tegelijkertijd komt het merk met de eerste geïsoleerde caravanwanden. Eind 1963 rolt de vierduizendste caravan van de band.

Duitse luxepaarden

Van de houten bak met beplanking uit de jaren vijftig tot de 250.000e Tabbert (Comtesse 560 E) in 2002 en de nieuwe modelseries Puccini, Vivaldi en DaVinci in de jaren die volgen. In het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine staat de geschiedenis van de Duitse luxepaarden helemaal beschreven.  ACSI FreeLife magazine ligt in de winkel en online te bestellen.

Praat mee

 1. G
  G.Holzmann

  Goed blad veel informatie over kampeergenot in het algemeen, beter als de KCK van de ANWB

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Tabbert is zestig jaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht