ACSI FreeLife

Menu

Première: Kip Greyline

Eind oktober presenteerde Kip Caravans in Hoogeveen de nieuwe Kip Greyline. Voordat het zo ver was, stak Kip veel werk in onderzoek en publiekswensen. Zowel oude als nieuwe klanten namen deel aan diverse sessies met het ontwerpteam. In hoeverre zien zij hun wensen terug in de nieuwe Kip Greyline?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kip greyline
interieur kip greyline

Signalement

Merk
Kip
Model
Greyline 47 (EB)
Testjaar
2016
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.220 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.500/1.700 kg.
Basisprijs
€ 29.500

Vooral binnen zijn uit de sessies met oude en nieuwe klanten ideeën en voorstellen doorgevoerd. Om te beginnen aan de vensters; werkende overgordijnen zijn in andere Kip-series niet toegepast, hier op speciaal verzoek dus wel. Plisséverduistering en -horren zijn zo uit de campermarkt afkomstig, alleen achter de ramen voorin zijn nog de bekende rollo’s toegepast.

Kip kampeerders Jolanda en Jan Meeusen

Met vijf andere koppels bogen de Kip-kampeerders Jolanda en Jan Meeusen zich tijdens een van de ontwerpsessies over de stoffering. Jolanda: “We kregen drie moodboards voorgelegd, waarover eigenlijk iedereen het eens was, de kleuren waren wat te donker. Met deze kleuren zou Kip zich niet onderscheiden van andere interieurs op de markt.” Dat de twee helemaal weg zijn van de Greyline die er nu staat, is af te lezen aan de niet aflatende lach op hun gezicht. “We wilden graag bruikbare overgordijnen, een rustig en ingetogen interieur en precies de horren en verduistering die nu voor de zijramen is gebruikt.”, vertelt Jan verder. “Er is goed geluisterd tijdens onze sessie, het hele interieur is nu een paar tinten lichter uitgevoerd.”

Ontwerptekenaars Kip

Martijn Broekroelofs, Alske Jonker en Stefan Schonewille van Kip tekenen voor het ontwerp van de nieuwe Kip Greyline. Martijn: “Die sessies waren echt nodig om te achterhalen wat de Kip-koper precies zoekt. Gemakkelijk was het niet altijd. Zoveel mensen, zoveel wensen is het gezegde immers. Naast diverse designaanpassingen hebben Alske, Stefan en ik uit de sessies de vier eerste layouts geselecteerd. En belangrijk natuurlijk, de interieurkleuren die de deelnemers graag wilden. Dat zijn er nu zo’n 15.”

Onderscheidende factor

Maar hoe onderscheidt de Greyline zich nu van eerdere Kip-modellen en van andere merken? In ACSI FreeLife 1-2017 lees je alles over het nieuwe model van Nederlands enige fabrikant met serieproductie.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Première: Kip Greyline

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation