ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe LMC caravan met Style

“We hebben geen caravans gemaakt met wielen op het dak”, zo vertelde Leo Diepemaat van LMC tijdens de perspresentatie van LMC die dinsdag 2 juni plaatsvond in het Duitse thuishonk Sassenberg.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
IMG 3848

Kortom er zijn geen revolutionaire veranderingen in het caravanaanbod, maar er is bij LMC vooral hard gewerkt aan het optimaliseren van het huidige caravangamma en het bedenken van nieuwe indelingen. Wel nieuw is de zogenaamde platformstrategie waarbij verschillende indelingen op dezelfde basis kunnen worden gebouwd.

Nieuw: de platformstrategie

LMC komt voor het eerst met de zogenaamde platformstrategie. Verschillende indelingen worden op dezelfde basis gebouwd. Zo kunnen klanten van de Vivo, Musica en Maestro kiezen welke indeling ze willen en in welke serie deze caravan geproduceerd mag worden.

Het is al een veelgebruikte techniek in de auto-industrie. Zo zijn de Seat Mii, Skoda Citigo en de Volkswagen Up ook onderhuids hetzelfde. De keuzevrijheid geldt voor de meeste LMC indelingen. Een aantal varianten kan om constructieredenen niet in alle series worden geproduceerd. Zie hier een overzicht.

Koken en koelen

De voertuigen uit de serie Vivo, Musica en Maestro worden met het nieuwe Thetford-gascomfoor uitgerust, dat vorig jaar alleen in de Musica-serie verkrijgbaar was. Afhankelijk van de indeling zijn de caravans voorzien van een Smart-Tower koelkast van Thetford met een inhoud van 140 liter. De vanafprijzen zijn als volgt: Vivo € 18.290; Musica € 19.310 en Maestro € 22.860.

Een ander punt van aandacht bij de constructie van de LMC voor modeljaar 2016 was de bekabeling. De nieuwe kabels en warmeluchtbuizen zijn verlegd en afgedekt waardoor ze goed beschermd zijn tegen beschadigingen en waardoor de opbergruimtes goed te gebruiken zijn.

Instappen in Style

De instapserie Style groeit in modeljaar 2016 van vier naar zes indelingen. De meest unieke in zijn soort is de Style 450 D. Het queensbed waar je omheen kunt lopen heeft aan weerszijden lage ramen. Daardoor waan je je eerder in een slaapkamer dan in een caravan.

Achterin de caravan is de zitgroep en in het midden de toiletruimte en keuken. De vanafprijs van de Style-modellen is € 15.240. De Style is de enige caravanserie van LMC die niet in de platformstrategie is opgenomen.

Praat mee

Praat mee: Nieuwe LMC caravan met Style

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht