ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: Eriba Feeling 450

Uitstel is nog geen afstel: met enige vertraging komt de Eriba Feeling 450 op de markt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DSC 1868 620

Eriba komt dit jaar met de nieuwe compacte caravan met deze nieuwe caravan met hefdak. De interieurindeling was al succesvol in de Eriba Touring en de Nova L. Waarom zou dit ook niet lukken binnen het segment van de Feeling? Afgelopen zomer bestond de caravan alleen nog op papier, maar op de CMT-beurs in Stuttgart is het seriemodel gepresenteerd.

Indeling

Een saillant detail van de 450 is de indeling van het interieur. In plaats van een zitgroep in de lengte is de zitgroep dwars geplaatst: een zogenaamde treinzit. Aan de overzijde staat de kledingkast met ruimte voor een tv en een onderkast met opbergschap. Het keukenblok en de toiletruimte zijn boven de as geplaatst.

De achterzijde wordt ingenomen door het 193 x 135 centimeter grote, dwarsgeplaatste bed. Zo ontstaat ondanks de beperkte afmetingen een klein woon- en opbergruimtewonder. De binnenmaten van de Feeling 450 zijn slechts 200 x 486 centimeter (b x l).

Tot slot moet ook met de hoogte rekening gehouden worden. De stahoogte binnen is bijna 180 centimeter en bedraagt na het uitklappen van het hefdak 198 centimeter. Hierdoor zijn de bovenkastjes wat lager geplaatst dan je van andere caravans gewend bent, maar de 450 maakt dit goed met de opbergruimte onder het bed en de zitbanken.

Extra ruimte

In 2014 werd de toiletruimte van de Feeling onder handen genomen. Naast meer opbergruimte is er ook extra beenruimte bij het toilet gecreëerd. Het tegenoverliggende keukenblok is compact, maar functioneel. De daarop aansluitend aangebrachte spiegel met onderkast lijkt op het eerste gezicht overbodig, maar de opbergschappen bij de entree bewijzen zich als praktisch en de spiegel geeft een aangenaam ruimtelijk gevoel.

Ben je benieuwd naar wat de nieuwe Feeling nog meer onderscheidt van de rest van de Eriba familie? Lees dan het ACSI FreeLife nummer van april/mei.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Nieuw: Eriba Feeling 450

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht