ACSI FreeLife

Menu

Nieuw in caravanland: Carpento

Zo nu en dan verschijnt er een extra opvallend typetje op de caravanmarkt. De Carpento met zijn dubbele, getinte panoramaraam en aflopende daklijn is dat zeker. De caravan heeft zijn roots in Turkije en is sinds begin dit jaar in drie modellen in Nederland te koop.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
caravans_nieuws 2023_Carpento
caravans_nieuws 2022_Carpento_interieur

De Carpento is dan wel nieuw in Nederland, in Turkije is hij al zeven jaar op de markt. De compacte eyecatcher is ontsproten aan het brein van een industrieel ontwerper met een voorliefde voor reizen. De caravan heeft niet alleen een cool uiterlijk, hij is ook licht van gewicht (maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 750 kilogram, naar wens te bestellen met verzwaarde as tot 1.000 kilogram) en dus makkelijk te trekken, ook voor elektrische auto’s.

Eindkeuken

Van buiten oogt de Carpento futuristisch, binnen heeft hij een meer retro-achtige look met zijn inrichting van watervast multiplex uit populierenhout en bekleding van velours. De 310 is de kleinste variant en heeft als enige van de drie modellen een eindkeuken. De zithoek onder het rondlopende panoramaraam bouw je om tot een tweepersoonsbed.

caravans_nieuws 2022_Carpento_eindkeukenDe kleinste Carpento heeft een eindkeuken

Opklapbed

De grotere 360 heeft een treinzit en standaard een vast stapelbed. De grootste Carpento van het stel, de 410, heeft een ruimere zit met daarboven nog een extra, opklapbare slaapplek. Naar keuze kan de indeling in beide modellen worden gewisseld. De 410 is niet alleen de langste, hij heeft ook 10 centimeter meer stahoogte en door zijn 10 centimeter extra breedte een langer bed (2 meter).

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Meer info

Garageluik Carpento

Handig bij de 310 is het standaard garageluik aan de achterkant. Met verschillende opties kun je de Carpento verder aanpassen aan je smaak. Zo is de badkamer niet standaard voorzien van een toilet, maar kun je kiezen uit een draagbaar toilet of een cassettetoilet. Ook een luifel of voortent zijn bij te bestellen, net als een zonnepaneel op het dak of een fietsendrager.

Met de kleinste Carpento kun je de weg op vanaf een kleine € 14.000, de 410 heb je vanaf € 17.995 aan de trekhaak. De caravan staat in Nederland op twee plekken in de showroom: bij Moss Boten & Caravans in Barendrecht en Van Bijleveld Kamperen in Nijkerk.

Special caravannieuws

Voor modeljaar 2023 zijn er uiteraard nog heel wat meer nieuwtjes. Benieuwd wat voor nieuwe modellen en primeurs je kan verwachten in de showrooms en op de beursvloeren? In ACSI FreeLife 6-2022 die 9 augustus uitkomt en vanaf 11 augustus in de boekhandel ligt, vind je in de special caravannieuws alvast een papieren showroom van de 2023-modellen.

Praat mee

 1. JD

  Duidelijk afgeleid van de Constructam caravans van de jaren 60 en 70 ,dus gewoon plagiaat en niks nieuw onder de zon.

  Reageer
  3
  5

Praat mee: Nieuw in caravanland: Carpento

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht