ACSI FreeLife

Menu

Een thuis op wielen, eerherstel voor de sleurhut

Nederlanders zijn gek op caravans. Je ziet de witte woonaanhanger met gele kentekenplaat dan ook al decennialang in alle uithoeken van Europa opduiken. In de jaren tachtig stond de caravan, natuurlijk met pindakaas en aardappelen in het keukenkastje, symbool voor de Nederlander op z’n allertruttigst. Maar dat is lang niet altijd zo geweest, schrijft historica Marchien den Hertog in haar boek Een thuis op wielen, met als ondertitel Eerherstel voor de sleurhut.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Cover boek Een thuis op wielen

Vanaf de jaren vijftig tot nu toe

De caravan begon zijn opmars ooit als elitair onderkomen van adellijke lieden en excentrieke knutselaars op zoek naar vrijheid, natuur en avontuur. Vanaf de jaren vijftig wordt het huisje op wielen, als metafoor van de wederopbouw, ook omarmd door de gewone Nederlander. In Een thuis op wielen neemt Den Hertog de lezer aan de hand van historische foto’s en anekdotes mee op reis door de cultuurgeschiedenis van de Nederlander en zijn caravan. Het boek Een thuis op wielen is voor € 27,50 te koop via onder meer walburgpers.nl.

Wat lees jij op de camping?

Heb jij in navolging van dit nieuwe boek nog een speciale kampeerleestip zoals 100 jaar kampeergeschiedenis? Deel dan hieronder jouw favoriete boek voor op de camping.

Praat mee

Praat mee: Een thuis op wielen, eerherstel voor de sleurhut

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht