ACSI FreeLife

Menu

Met de Weinsberg CaraCito heb je geen gas meer nodig

Met de CaraCito wil Weinsberg voldoen aan een steeds terugkerende wens, een gasloze caravan. Geen keuken, geen toiletruimte of geen gas. Vanuit de markt zijn er altijd vragen waar caravanbouwers een antwoord op zouden kunnen geven, maar het is nog nooit met succes gebeurd.

Auteur
Sander Cox
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Weinsber CaraCito

Nu probeert Weinsberg het met de gasloze CaraCito en die lijkt betere kansen te hebben, want standaard zit er in deze zeer betaalbare caravan een airconditioning. En die kan ook verwarmen.

Interieur

Het interieur wijkt op het eerste gezicht niet af van wat we van Weinsberg gewend zijn, eenvoudig maar solide. Dakkasten met greeploze, rechte kastfronten in licht houtdecor, een toiletruimte met veel opbergruimte, een keukenblok met stalen spoelbak en besteklade en een eenvoudig tafelblad. Maar de CaraCito heeft wel goed afgewerkte meubelranden en dakluiken en ramen met rollo’s.

Airco en verwarming in één

De technische uitrusting bestaat standaard uitsluitend uit elektrische apparaten zoals de 230 volt keramische kookplaat en een 60 liter-compressorkoelkast op 12 of 230 volt. De ledverlichting en alle waterpompen werken op 12 volt. Maar elke CaraCito beschikt ook over een verwarming. De airconditioning is namelijk een combinatietoestel dat vanaf het dak koele lucht in de caravan kan blazen, maar ook warme lucht via de bekende uitstroomopeningen van de verwarming. Zo kan je ook buiten de zomermaanden een aangenaam binnenklimaat creëren.

Vijf indelingen

Het CaraCito-aanbod bestaat uit vijf compacte indelingen voor gezinnen en stellen, de 390 QD, 450 FU, 470 EU, 470 QDK en 500 QDK. Naast een- en tweepersoonsbedden is er daarmee ook een frans bed of een stapelbed mogelijk. Allemaal hebben ze comfortabele EvoPore HRC-schuimmatrassen, hoogwaardige meubels en bekledingsstoffen en een nieuwe toegangsdeur. De prijzen beginnen bij € 11.872. Tot de opties behoren bijvoorbeeld ook een tweepits-gaskookplaat en Truma S-gasverwarming. Maar dan is de CaraCito natuurlijk niet meer gasloos.

Nog meer nieuws

Ben jij benieuwd hoe de CaraCito er van binnen uitziet? Je ziet het in de 40 pagina’s tellende nieuwsspecial in ACSI FreeLife 7-2020 waarin je alvast kennis kan maken met de nieuwe camper- en caravanmodellen van bouwjaar 2021.

Bestel magazine

Confidental Infomation