ACSI FreeLife

Menu

Met de Weinsberg CaraCito heb je geen gas meer nodig

Met de CaraCito wil Weinsberg voldoen aan een steeds terugkerende wens, een gasloze caravan. Geen keuken, geen toiletruimte of geen gas. Vanuit de markt zijn er altijd vragen waar caravanbouwers een antwoord op zouden kunnen geven, maar het is nog nooit met succes gebeurd.

Auteur
Sander Cox
Datum
6
6
ReactiesPraat mee
Weinsber CaraCito

Nu probeert Weinsberg het met de gasloze CaraCito en die lijkt betere kansen te hebben, want standaard zit er in deze zeer betaalbare caravan een airconditioning. En die kan ook verwarmen.

Interieur

Het interieur wijkt op het eerste gezicht niet af van wat we van Weinsberg gewend zijn, eenvoudig maar solide. Dakkasten met greeploze, rechte kastfronten in licht houtdecor, een toiletruimte met veel opbergruimte, een keukenblok met stalen spoelbak en besteklade en een eenvoudig tafelblad. Maar de CaraCito heeft wel goed afgewerkte meubelranden en dakluiken en ramen met rollo’s.

Airco en verwarming in één

De technische uitrusting bestaat standaard uitsluitend uit elektrische apparaten zoals de 230 volt keramische kookplaat en een 60 liter-compressorkoelkast op 12 of 230 volt. De ledverlichting en alle waterpompen werken op 12 volt. Maar elke CaraCito beschikt ook over een verwarming. De airconditioning is namelijk een combinatietoestel dat vanaf het dak koele lucht in de caravan kan blazen, maar ook warme lucht via de bekende uitstroomopeningen van de verwarming. Zo kan je ook buiten de zomermaanden een aangenaam binnenklimaat creëren.

Vijf indelingen

Het CaraCito-aanbod bestaat uit vijf compacte indelingen voor gezinnen en stellen, de 390 QD, 450 FU, 470 EU, 470 QDK en 500 QDK. Naast een- en tweepersoonsbedden is er daarmee ook een frans bed of een stapelbed mogelijk. Allemaal hebben ze comfortabele EvoPore HRC-schuimmatrassen, hoogwaardige meubels en bekledingsstoffen en een nieuwe toegangsdeur. De prijzen beginnen bij € 11.872. Tot de opties behoren bijvoorbeeld ook een tweepits-gaskookplaat en Truma S-gasverwarming. Maar dan is de CaraCito natuurlijk niet meer gasloos.

Nog meer nieuws

Ben jij benieuwd hoe de CaraCito er van binnen uitziet? Je ziet het in de 40 pagina’s tellende nieuwsspecial in ACSI FreeLife 7-2020 waarin je alvast kennis kan maken met de nieuwe camper- en caravanmodellen van bouwjaar 2021.

Bestel magazine

Praat mee

 1. RT
  RJ Torres

  Waardeloos, er zijn maar weinig campings die meer dan 6 ampère hebben. Alleen in noord Europa is 10 of 16 standaard. Gelijktijdig koken, de boiler aan hebben en verwarmen zal in heel veel landen echt niet lukken.
  Ik hoop dat weinig mensen zich laten verleiden tot de aankoop van zo’n caravan!

  Reageer
  0
  0
 2. RB
  Roland van Berne

  Persoonlijk vind ik het gebruik van gas niet zo’n probleem. koken doen wij meestal buiten zeker het grillen van vlees en vis. Ons grootste probleem is de achterhaalde boordtechniek en de slecht werkende absorptiekoelkast.
  Onze caravan is omgebouwd en heeft nu twee systemen. 12 volt en 230 volt. 230 volt is eigenlijk onveranderd. met dien verstande de standaard omvormer is verwijderd. 12 volt wordt geleverd door een 12 volt AGM accu. deze wordt bijgeladen door een speciale 120 volt acculader en voor onderweg door een booster.
  De oude absorptiekoelkast is van het gas en 230 volt afgesloten en vervangen door een 12 volt compressorkoelkast die permanent draait op een AGM accu.
  Het staan zonder stroom kan twee a drie dagen.
  Best wel handig bij vertrek koelkast aan en gaan!
  nergens naar kijken enkel de bekende stekkers in en uit nemen.
  Kijk maar eens bij mij op FB in de fotoalbums. Of type mijn naam op You tube.
  Het kan altijd anders en beter!

  Reageer
  0
  0
 3. PP
  Piet Perry

  Wanneer je een camping treft die maar 10 Amp. levert kon je wel eens een probleem krijgen. Je zou dan weer een aantal apparaten dienen uit te schakelen om dat anders de stroompaal door knalt. Ook zie je steeds meer campings waar je apart dient af te rekenen voor het stroomverbruik.
  Een aantal zonnepanelen bij plaatsen biedt wellicht enige uitkomst.

  Reageer
  1
  0
 4. jp
  jean peeters

  Lijkt me heel lastig , onderweg op de parking even een eitje bakken lukt al niet meer

  Reageer
  0
  0
 5. G

  Je moet dan wel campings uitzoeken met tenminste een aansluiting van16 ampère. Dit wordt is mijn ervaring steeds lastiger. Je mag al heel blij zijn als de camping 10 ampère levert.

  Reageer
  0
  0
 6. G

  Lijkt me helemaal niks, je bent altijd afhankelijk van een stopcontact.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Met de Weinsberg CaraCito heb je geen gas meer nodig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht