ACSI FreeLife

Menu

Knaus Lifestyle – Deel 1

De Knaus Lifestyle is anders dan anders. Hoe slaap je bijvoorbeeld in een caravan zonder vast bed? En hoe voelt het om aan een bar te eten? De Lifestyle is zeker vernieuwend, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
knaus lifestyle2

Verreweg de meeste caravans volgen de gebaande paden: vaste bedden, keukentje, toiletruimte, zitgroep. De indeling verschilt van model tot model, maar qua concept onderscheidt bijna niemand zich.

Onconventioneel interieur

Echt compleet anders is de nieuwe Knaus Lifestyle: geen vast (ouder)bed maar een reusachtige bank, en een hippe bar met barkrukken in plaats van een zitgroep.

Begin dit jaar pakte Knaus groots uit met de Lounge-indeling, die daarvoor al een paar jaar in gebruik was als alternatieve indeling van de Knaus Sport. Nu krijgt deze indeling een prominente plaats in het Knaus-gamma. Het ruimtegevoel is ongeëvenaard, maar werkt het concept ook in de praktijk?

Veel lichtinval

We testen de Lifestyle op de camping, waar de caravan er ondanks zijn traditionele buitenvorm duidelijk uitspringt. Zeker links, met de twee hoge smalle ramen, waardoor lekker veel licht naar binnen valt. En als de duisternis inzet en binnen de led-verlichting aangaat, schijnt het licht heel mooi in twee hoge smalle stroken naar buiten. Maar het gaat in de Lifestyle natuurlijk vooral om het onconventionele interieur.

Slapen in de Knaus Lifestyle

De grote bank oogt fraai, maar de ombouw tot bed is even wennen. Eerst moet je de rugkussens weghalen, die dienen om de zitdiepte te verminderen. De beste plek is de bank aan de bar, al kun je die dan feitelijk niet meer gebruiken. De extra matrasdelen en kussens zitten in de lade onder het bed, het beddengoed zit in een smal zijvak rechts. Zo ontstaat een groot maar ook erg hard bedoppervlak.

Voor de kids is er een stapelbed. De ladder is mooi maar niet erg stevig, en boven ontbreekt een goede uitvalbeveiliging. De bedden zijn met 79 x 49 centimeter ook niet bepaald voorzien op grotere kinderen. De bergruimte onder het onderste bed is wel behoorlijk groot. Een serviceluik voor bijvoorbeeld fietsen is dan weer niet voorzien. Verder zijn er overal in de caravan plankjes en kastjes voorzien voor een heel arsenaal aan spullen.

Binnenkort deel 2 van de Knaus Lifestyle, waarin we onder meer de bergruimte, keuken en toiletruimte evalueren.

© MPS 2014
Tekst: Ingo Wagner
Foto: Ingolf Pompe

Praat mee

 1. AD

  wij hebben een caravan zonder vast bed en maken elke avond ons bed op en ruimen het iedere morgen op, met 2x een een pers bedbank.
  Wij vinden dit super want je hebt overdag een zee van ruimte in de caravan. als je 2x 3 maanden met de caravan er op uit trekt kan je niet altijd buiten zitten en dan is deze indeling super,
  Heb een Elldis Avante 362 en ik zou super graag willen dat Knaus ook weer de kleinere caravan bouwde van plus minus 4 a 4.20m na 20jaar met een Knaus te hebben rond gereden vond ik het bezwaarlijk om als met s’nachts naar toilet ging over je partner te moeten klimmen.
  Wij trekken van 1980 rond met een caravan zonder vast bed!!!

  Reageer
  0
  0
  1. MB
   Magda Brouwers

   Ook wij (61 en 63 en al enkele vrij van dienst) toeren al 5 jaar rond met een Sprite Europe. Genieten vaak lekker gezellig van de comfortabele zithoek. Bedtijd? Op 1-2-3 is alles omgetoverd tot 2 ruime eenpersoonsbedden. Dun ondermatrasje zit netjes in lakenhoes en wordt samen met dekbed afgerold op bed en klaar is Kees!! ’s Morgens wordt dit pakketje netjes terug in de vrije ruimte naast bedkastje.
   Pure luxe. En je houdt gelijk een grote open leefruimte over. Onze “natte cel” + kleedkasten zit in de breedte achteraan. WE LOVE IT.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Knaus Lifestyle - Deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht