ACSI FreeLife

Menu

Klassieke caravanoccasions

Sommige kampeerders moeten er niet aan denken, andere zijn er dol op: oudere caravans. Voor iedereen die de ‘gouden oude caravan’ een warm hart toe draagt, presenteert ACSI FreeLife drie klassieke caravanoccasions.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
10322748 1564297960463645 3287482939027743903 n

Toilet, douche, warm water, verwarming, vaste bedden, stabilisatorkoppeling: de caravans anno 2014 zijn standaard van bijna alle gemakken voorzien. Toch zijn er ook occasions zonder dit comfort op de markt die gretig aftrek vinden. Deze keer in de showroom: drie tweepersoons caravans die ondanks dat ze al een tijdje mee rollen populair zijn. Wie handig is, klust aan zijn eigen caravan en brengt zelf het gewenste comfort aan.

Populaire klassieker onder caravanoccasions

De eerste caravan is meteen ook de oudste met een leeftijd van bijna vijftig jaar. Ondanks of misschien juist dankzij de hoge leeftijd is de Zweedse SMV 10 nog altijd razend populair. De kenmerkende ‘eivorm’ geeft de caravan een herkenbaar gezicht. We zullen er niet om liegen, van binnen is de SMV basic. Een rondzit die ombouwbaar is tot bed, een wasruimte, een aanrecht en een kast is alles wat je in de caravan vindt. De sfeervolle houten binnenwanden scoren wel weer pluspunten.

Eindkeuken favoriet

Hoewel de andere twee caravans uit 1995 en 1993 jonkies zijn vergeleken met de SMV, draaien ze toch al zo’n twintig jaar mee. De Chateau La Car Trophee 400 AK1 (1993) is een caravan met eindkeuken en grote zitgroep. Deze klassieke indeling zie je tegenwoordig bijna niet meer bij nieuwe caravans omdat de voorkeur uitgaat naar een vast bed. Voor mensen die het niet erg vinden om hun bed iedere dag op te maken en af te halen is het een ruime caravan.

Chateau is een Belgische caravanfabrikant die produceerde tot 2010. De Avento Royal 395 TL (1995) heeft bijna dezelfde indeling en ook Avento is van dichtbij (Nederlandse fabrikant) die sinds enkele jaren geen caravans meer produceert. De Royal was een luxe serie van Avento en kenmerkt zich door een goede afwerking en degelijke constructie. Terwijl de Chateau een zitgroep heeft, vind je in de Avento een treinzit.

Benieuwd geworden of een oudere caravan jou kan bekoren? Lees dan verder in het ACSI FreeLife magazine van augustus/september en kies jouw favoriet!

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Klassieke caravanoccasions

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht