ACSI FreeLife

Menu

Kip Shelter eerste caravan met energielabel

Als eerste caravan ooit heeft de Shelter van Kip een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en isolatie in vloeren, wanden, dak en de ventilatie mag de Shelter sinds deze week het energielabel A voeren.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
KipShelterPlus1024 002

De metingen zijn uitgevoerd in de Kip Shelter model Plus die als extra optie is voorzien van een 1 x 45 watt zonnepaneel. Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een gemeten object zoals in dit geval een caravan zuinig of onzuinig is. Dat is volgens Kip handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer comfort en minder CO2-uitstoot. Wat ook beter is voor het milieu. Met het energielabel kun je zien of je kampeermiddel weinig (energielabel A) of veel (energielabel G) energie verbruikt.

Milieubewust kamperen

Naast de gemeten variabelen uit het energielabel heeft de Kip Shelter nog extra eigenschappen die milieubesparend kamperen  mogelijk maken. Zoals het lage brandstofverbruik van het trekkend voertuig, omdat de Shelter een licht eigen gewicht heeft (vanaf 560 kilogram). Maar ook het aerodynamische ontwerp komt het brandstofverbruik ten goede. Nog een voordeel is dat je door het lichte gewicht van de Kip caravans gewoon met je B-rijbewijs uit de voeten kunt.

Geschikt voor de voertuigen van nu en in de toekomst

Kip signaleert duurzaam kamperen en terug naar de basis als trend van dit moment. De fabrikant merkt dat de Kip caravan in trek is, ook door de toename van het aantal elektrische en hybride auto’s. De Kip kampeerwagens spelen hier, naar eigen zeggen, optimaal op in met modellen vanaf 560 kilogram zoals de Shelter Basic en de Kip Kompakt met een gewicht van 790 kilogram. Kip verwacht binnen afzienbare tijd ook het hoogste energielabel te realiseren voor andere modellen zoals de Kompakt, Vision en Greyline.

Info: kipcaravan.nl

Praat mee

 1. Marinus Morsink

  Ach , kip met zijn verkoop praatjes !

  Reageer
  1
  1
 2. JS
  Johan Schipper

  Wat een onzin zo’n energie label voor caravans.
  Je kunt toch NOOIT zo’n klein driet caravannetje vergelijken met een normale opbouw van b.v. 5 mtr. bij 2,30 breedte ?
  Je kunt toch ook het comfort en de kwaliteit op géén enkele wijze vergelijken.
  Dus wat Kip zegt : meer comfort en minder Co 2 is totaal niet steekhoudend en onvergelijkbaar.

  Reageer
  3
  0
  1. HB

   Na 25 jaar en 2 Kip caravans (greyline en vision) voor mij een nieuwe slogan. Liever KIPS leverworst dan een KIP caravan.

   Reageer
   2
   6

Praat mee: Kip Shelter eerste caravan met energielabel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht