ACSI FreeLife

Menu

Dethleffs komt met nieuwe caravanserie c’joy

Dethleffs komt dit voorjaar met een nieuwe caravanserie. De c’joy is bedoeld voor beginnende en bestaande kampeerders. De serie is smal, compact en licht en kent drie verschillende indelingen. En het goede nieuws is, op de Caravana in Leeuwarden kun je al kennis maken met de nieuwkomer.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Cjoy
Dethleffs Cjoy
Dethleffs Cjoy

Terug naar de roots, dat is het idee achter de nieuwe modellenreeks van Dethleffs. Met een eenvoudigere uitrusting, waarbij toch alles wat nodig is aan boord is, compacte maten en een laag gewicht, gaat de caravanfabrikant terug naar de oorsprong van het caravannen. Naar eigen zeggen het eenvoudige, maar onafhankelijke gevoel van vrijheid. De c’joy is met een standaard uitrusting eenvoudig, maar heeft de vertrouwde kwaliteit van Dethleffs. Onder het motto ‘ ‘meer met minder’ start de serie met drie indelingen, twee bekledingen, drie verschillende pakketten en een korte lijst met opties.

Overbodige luxe weggelaten

Dethleffs wil met de c’joy tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan caravanoccasions. Maar ook aan de wensen van de tentkampeerder die een comfortabel alternatief zoekt. Alle overbodige luxe is weggelaten uit de c’joy. Dit resulteert in een lichte caravan die gemakkelijk mee kan achter een lichtere trekauto. Ondanks de compacte afmetingen, biedt hij voldoende plek aan twee of meer personen.

De drie verschillende indelingen variëren in opbouwlengte van 606 tot 666 centimeter. De breedte bedraagt 212 centimeter en daarmee is hij de smalste in zijn klasse. Het lage gewicht is mede mogelijk door het lichtgewicht chassis van Al-Ko. Maar ook de meubels kennen een lichtgewichtconstructie. Daarnaast is het gefocust op de belangrijkste componenten voor een ontspannen vakantie.

Gewicht

Het maximaal toelaatbaar totaalgewicht ligt bij de twee kleinste indelingen op 1.100 kilogram en bij de wat grotere op 1.200 kilogram. Na aftrek van het rijklaargewicht, houden de modellen standaard een laadvermogen over van 215 en 230 kilogram, afhankelijk van de indeling. Een gewichtsverhoging naar maximaal 1.350 kilogram behoort ook tot de mogelijkheden.

Verfrissende kleuren

Zowel de voor-, als de achterwand en het dak zijn gemaakt van duurzaam polyester en beschermen tegen hagel. De aluminium hamerslagbeplating van de zijwinden is voorzien van een moderne striping. Dethleffs geeft een waterdichtheidsgarantie van zes jaar. In het interieur domineren lichte, contrasterende kleuren bij de werkbladen en bovenkasten. Gecombineerd met houtdecor geven die het interieur een frisse uitstraling. De twee stofferingen zijn er in de kleuren grijs, gecombineerd met antraciet of een meerkleuren accent met blauw turquoise.

De toiletruimte is voorzien van een cassettetoilet met elektrische spoeling en ook douchemogelijkheden. De keuken is uitgerust met een driepits kookplaat en ruime lades met softclose sluiting. De koelkast heeft een inhoud van 86 liter en een vriesvak. De kledingkast heeft veel opbergmogelijkheden.

Indelingen 

De c’joy 390 QSH en de 410 QL zijn beide 606 centimeter lang en daarmee de kortste van de drie indelingen. Beide modellen hebben het tweepersoonsbed voorin en onderscheiden zich verder door de verschillende indelingen. De 390 QSH heeft een praktische achterkeuken met daarnaast het sanitair en daar aansluitend een zitgroep. Bij de 410 QL bevindt de zitgroep zich aan de achterzijde en biedt hierdoor veel plaats.

Primeur c’joy op Caravana

Voor de liefhebber van enkele bedden staat de 666 cm lange c’joy 460 LE paraat. Een zitgroep aan de voorzijde, standaard voorzien van een voorraam. Ondanks de compacte buitenafmeting, hebben de éénpersoonsbedden een lengte van 200 en 205 centimeter.

Wil je kennismaken met de nieuwe serie van Dethleffs? De twee kleinste modellen c’joy 390 QSH en de 410 QL zijn beide vanaf donderdag 19 januari 2017 te zien op de Caravana in Leeuwarden. De twee Dethleff c’joy’s  staan opgesteld in de stand van Reinders Rekreatie. Vanaf maart kun je de nieuwe serie in de showroom van de dealer bekijken. De vanafprijs van de kleinste c’joy bedraagt € 12.190.

Praat mee

Praat mee: Dethleffs komt met nieuwe caravanserie c'joy

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht