ACSI FreeLife

Menu

De showroom van 2022 deel 2

De ontwerpers van nieuwe caravans en campers hebben in de coronatijd niet stilgezeten. Voor modeljaar 2022 wacht ons weer veel mooi kampeernieuws! In deel twee van de preview lees je wat je in de showroom kunt verwachten op het gebied van caravans.

Auteur
Bianca van Steenbergen
Datum
ReactiesReageer
2022 ww beachy 420 mood sitzen eingangstuer draussen people aussen 1810 BEAR 1

Teksten: Willem Laros
Fotografie: Willem Laros en fabrikanten

Strandgevoel op wielen

Het strandgevoel samengevat in een caravan, dat is de nieuwe Hobby Beachy. Eenvoudig, geen franje, en met lichte en natuurlijke kleuren. En handige oplossingen: zo vervangen de met stof beklede manden en de spanbanden de gebruikelijke wandkasten. Het geeft een huiselijke sfeer en losse spullen hebben allemaal een plek. De zithoek heeft een zandkleurige bekleding in een natuurlijke linnenlook en kan in een paar stappen worden omgebouwd tot een slaapplaats.

Een compacte keuken en een inloopkast, die optioneel kan worden uitgerust met een chemisch toilet, behoren ook tot de standaarduitrusting. Er zijn drie indelingen: de 360 (met slaapplaatsen voor twee volwassenen en een kind), de 420 (met slaapplaatsen voor twee volwassenen en een kind én extra leefruimte) en de 450 (met slaapplaatsen voor twee volwassenen en twee kinderen). Vanbuiten heeft de Beachy veel weg van de eerste zelfgebouwde caravan van Hobby-oprichter Harald Striewski. Bijzonder is de grote achterdeur, die aan de bovenzijde scharniert en je vanuit het bed uitzicht biedt. De Beachy van Hobby is leverbaar vanaf € 13.950.

Flinke facelift

De Sport en Südwind, caravanmodellen van Knaus, zijn zowel vanbuiten als  vanbinnen flink onder handen genomen. Een nieuwe achterwand zorgt voor meer binnenruimte. Nieuwe indelingen bij de Sport zijn de 650 FDK en 650 UFK. De Südwind heeft een donkere omlijsting van de zijvensters. Het Pro.Tecframe zorgt voor een stevige verbinding tussen zijwanden, voor- en achterwand en dak, wat een nog stabielere constructie oplevert.

Gasloze caravans

Niet alleen voor campers, maar ook voor caravans zet Knaus Tabbert in 2022 in op elektriciteit. Gasflessen zijn overbodig dankzij het E-Power-systeem. Het is beschikbaar voor de caravanmodellen Weinsberg CaraCito en de Knaus Sport en Knaus Südwind. De energie wordt opgeslagen in een Power X-Changebatterij van Einhell (4-6 Ah). Deze accu wordt ook tijdens de rit via de trekauto opgeladen. De zogenoemde One-Night-Stand-Energie – een wat bijzondere benaming – zorgt ervoor dat je met de caravan één nacht zelfstandig – dus niet ‘aan de paal’ – kunt staan. Je hebt dan voldoende stroom voor verlichting, de waterpomp en de compressorkoelkast.

Benieuwd naar de subtiele veranderingen bij Fendt, meer duurzame innovaties en de aankomende beurzen? Lees de nieuwsspecial in ACSI FreeLife Magazine 6-2021.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De showroom van 2022 deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht