ACSI FreeLife

Menu

Caravanstalling in Frankrijk

Het idee is simpel: de caravan daar laten waar hij feitelijk dienst doet. Dan hoef je hem dus niet meer honderden of zelfs duizenden kilometers achter de auto mee te slepen naar een ver vakantieoord.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
9
9
ReactiesPraat mee

Voor caravaneigenaren die graag in Frankrijk vakantie vieren zijn er Franse caravanstallingen.

Geen Franse tolkosten

Het bespaart tijd om zonder caravan van Nederland naar Frankrijk te reizen en de reis zonder caravan is minder vermoeiend voor de bestuurder. Ook geldt er dan geen toltoeslag voor de caravan en het brandstofverbruik van de auto ligt een stuk lager. Ook treedt er aan zowel het trekkende als het getrokken materiaal minder slijtage op.

Caravanstalling van Fr Assistance

Er zijn campings die een dergelijke service verzorgen, maar dan zit je wel aan hetzelfde vakantieadres vast. Als je dat niet wilt, zou je een stalling in het land van bestemming kunnen overwegen van Fr Assistance. Dat beschikt over een netwerk van stallingen op diverse plaatsen in West-, Zuid- en Oost-Frankrijk. Het zijn er momenteel tien en dit wordt verder uitgebreid. Daar kan de caravan buiten de gebruiksweken het hele jaar door verblijven. Fr Assistance regelt het gehele reserveringstraject, zorgt ervoor dat alles op locatie goed geregeld is en onderhoudt de contacten met de stallingen.

Ook liefhebbers van Spanje, Noordwest-Italië of West-Zwitserland zouden een stalling in Frankrijk kunnen overwegen: enkele stallingslocaties liggen dicht tegen die gebieden aan.

Meer informatie: Fr Assistance.

Praat mee

 1. WL
  Wingels L.

  Waar stal ik mijn caravan in vertrouwen, in de omgeving van Vaison-la-Romaine ?

  Reageer
  0
  0
  1. wally Huggy

   er zijn verschillende (wijn)boeren die caravans in hun schuur laten zetten , je moet het gewoon gaan vragen

   Reageer
   0
   0
 2. HH
  H.van der Hee

  Informatie naar mogelijkheden +tips.

  Reageer
  0
  0
 3. FA
  Fr Assistance

  Prijzen liggen gemiddeld op EUR 350,- aan de route du soleil, inclusief schoonmaak, bemiddeling en controle bandenspanning.

  Reageer
  0
  0
 4. F

  Het komt ons vreemd voor dat de prijzen beduidend hoger liggen dan in Nederland. Bij het voorbeeld staat ook € 335,- in Frankrijk t.o.v. € 285,- in Nederland…….

  Reageer
  0
  0
 5. M

  Nee, wij zijn Fr Assistance, de organisatie met een uitgebreid netwerk aan stallingen over heel Frankrijk in alle toeristische regio’s.

  Reageer
  0
  0
 6. F

  Zijn jullie ook Campiday.nl ?

  Reageer
  1
  0
 7. JB
  J.van Bokkum

  Waar is een Caravanstalling bij Port Grimaud ( de VAR ) ?

  Reageer
  5
  0
 8. M
  M.Klaasse

  Waar stal ik mijn caravan in de provence, omgeving Apt.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Caravanstalling in Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation