ACSI FreeLife

Menu

Caravan delen; sharing is caring

Waarom zou je eigenlijk je caravan of camper niet verhuren? Hij staat toch maanden per jaar werkloos gestald. Je caravan delen bespaart geld of het levert juist geld op. Bovendien is het leuk om een ander blij te maken met jouw geliefde vakantievoertuig.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
20
20
ReactiesPraat mee

Er zijn in Nederland bijna een half miljoen caravans en bijna 100.000 campers. En al die prachtige modellen staan het merendeel van het jaar werkloos stil. Camptoo deed een steekproef tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en wat bleek: één op de vijf eigenaars zou z’n caravan best willen delen.

Delen is helemaal van nu

Je huis verhuren aan toeristen kan al eventjes via Airbnb, je auto verhuren doe je via SnappCar en spullen (uit)lenen aan mensen in jou buurt kan sinds kort ook in Nederland via Peerby. Delen is helemaal van nu.

Als eigenaar van een caravan gun je een ander ook vakantieplezier. Uitlenen kan bovendien een oplossing zijn om de kosten voor stalling, verzekering en onderhoud terug te verdienen. Camptoo is de eerste organisatie in Nederland die het mogelijk maakt caravans en campers te delen, waarbij de organisatie de verhuurder van caravan of camper het nodige werk uit handen neemt: de uitgifte, inname, schoonmaak, verzekering en eventuele schade-afhandeling wordt verzorgd.

Caravan delen

Recentelijk is ook de website Caravandelen.nl in de lucht. Volgens de oprichter Jaap Smit zijn er veel vakantiegangers en caravankampeerders die best warmlopen voor een caravanvakantie, maar veelal niet de stap tot aanschaf willen, durven of kunnen zetten. Deze website richt zich op de (sta)caravan en niet op de camper. Zo biedt Caravandelen.nl, net als Camptoo, een platform waar vraag en aanbod elkaar vindt. En na een eerste ervaring met een caravan of camper, zet je misschien wel de stap tot de aanschaf van een eigen kampeermiddel!

Op de poll kun je niet meer reageren, maar meepraten over het onderwerp natuurlijk wel!

Praat mee

 1. WJ
  Wim van der Jagt

  Ik zou onze Bürstner Belcanto niet uitlenen, met één uitzondering en dat zijn onze kinderen (met hun kids). Hebben we tweemaal gedaan, we kregen de caravan blinkend terug van buiten en van binnen schoon gemaakt. Maar ja, zij zijn ook zuinig op hun eigen spullen.

  Reageer
  0
  0
 2. HM
  H.C. de Marie

  Uitlenen? In geen geval lenen wij de caravan uit. Je bent er toch wat zuinig op en je merkt het bij zoveel dingen: als je wat uitleent krijg je het nooit zo terug als je het zelf zou hebben gedaan. Dat is met gereedschap zo, dus ook met andere dingen. Gewoon huren bij een profi; die schrijft het in de kosten af.

  Reageer
  0
  0
 3. C
  C.Liebrand

  Groot gelijk, ik moet er ook niet aan denken om hem te verhuren of uit te lenen.
  Onze Knaus Azur is net 20 jaar geworden en je kan er nog een nieuwe naast zetten zo mooi ziet hij er nog uit.
  We zouden hem wel aan de kinderen meegeven,want die beseffen hoe zuinig we er mee zijn en daar blijft het ook bij.

  Gr.

  Reageer
  0
  0
 4. C

  Geen haar op ons hoofd die er aan denkt om onze caravan te verhuren aan totaal vreemden, je kan er niet van uit gaan dat ze ook zo zorgvuldig met je spulletjes om gaan als jezelf, en het idee dat er iemand anders in mijn bed heeft gelegen brrrrrrrr. Het was een hele investering maar als deze net zolang als onze vorrige meegaat (20 jr) dan zijn wij dik te vreden. Hebben deze nu alweer 8 jr en ziet er nog als nieuw uit en dat willen we ook lekker zo houden. Jammer dan voor de genen die prive zouden willen huren.

  Reageer
  0
  0
 5. BC
  Ben Caspers

  We raken steeds meer gewend aan het delen van spullen, als was het alleen al voor het financiële voordeel wat het oplevert.

  Stacaravans worden al veelvuldig verhuurd aan derden . Uit ervaring weet ik dat dat in de regel geen problemen geeft .

  Gewoon een kwestie van goede afspraken maken , de mensen die huren aankijken ( kan tegenwoordig makkelijk via Facebook!) en een borg vragen.

  Als je het eng vindt dat iemand je caravan achter zijn auto hangt dan verhuur je hem toch gewoon mét staanplaats?

  Dan kun je er nog meer voor vragen ook en wellicht kan de campinghouder een oogje in het zeil houden..

  Reageer
  0
  0
 6. RA
  R. van Aalst

  Door omstandigheden hadden wij besloten tot de aankoop van een nieuwe caravan. De oude hebben we niet ingeruild, maar met alle toebehoren geschonken aan een jong stel met een pas geboren baby. Hoef je dus niet uit te lenen, om een ander toch blij te maken.

  Reageer
  0
  0
 7. ES
  Eric Schokker

  Nee, ik leen mijn caravan niet (meer) uit.
  Wij hebben dit eens gedaan, maar zijn bedrogen uitgekomen.
  Zelf gaan wij zeer consequent met onze spullen om maar dat geldt helaas niet voor iedereen.
  Kapot, beschadigd, vuil opgeborgen en niet even zeggen dat er iets stuk is gegaan.
  Ik zie een caravan wel als een gebruiksartikel en weet dat die er niet beter van wordt wanneer die een groot deel van het jaar in de stalling staat en ja, ik ben misschien te materialistisch ingesteld om mijn investering aan anderen mee te geven.

  Reageer
  0
  0
 8. G

  Onze camper uitlenen of verhuren doen we zeker niet, het is een hele investering maar daar hebben we zelf voor gekozen. We kunnen ons niet voorstellen dat anderen op dezelfde manier zullen omgaan met onze camper als wij zelf.

  Reageer
  0
  0
 9. BJ

  Ik zou mijn caravan alleen eventueel bij hoge uitzondering met mijn kinderen willen delen. verder heb ik juist een caravan om mijn bed juist niet met anderen te hoeven delen. Ik walg van hotels en appartementen waar al hele volksstammen in hetzelfde bed hebben gelegen. Ik erg precies op mijn spullen en heb er een hekel aan plekjes en/of deukjes te ontdekken waar ik niet zelf verantwoordelijk voor ben.

  Reageer
  0
  0
 10. HS
  Hans Smit

  Ik wil best uitlenen, maar niet voor niets. Ik verhuur hem nu ook al een aantal jaren aan dezelfde mensen, die gaan er netjes mee om, en ik kan er een goede prijs voor maken.

  Reageer
  0
  0
 11. K

  Wii geven onze camper alleen aan de kinderen mee.
  De mensen die bij je komen om te huren hopen dat je weinig rekent, want ze vinden de bedrijven die campers verhuren te duur.

  Reageer
  0
  0
 12. nj
  niessen jacob

  Wij hebben een caravan samen met een van onze kinderen. Onze kinderen zijn de deur uit en de vakanties inplannen gaat eigenlijk gemakkelijk i.v.m. de schoolvakanties, onze dochter gebruikt hem dus in de schoolvakanties en wij erbuiten, is dan ook nog goedkoper en minder druk.
  Aan vreemden uitlenen lijkt mij niet zo’n goed idee. Het zijn alles bij elkaar toch kwetsbare dingen en je weet nooit hoe je hem terug krijgt.

  Reageer
  0
  0
 13. G

  mijn idee is om bij aanschaf daar een mogelijkheid voor te scheppen ,nu staat elke caravan minimaal een 1/2 jaar in de stalling , de mijne tenminste , de meeste nog veeeel langer , dat is toch niet goed omgaan met beschikbare middelen , alleen , weggooi maatschappij denk ik dan maar , als een caravan een paar jaar in bezit is heeft toch ieder zijn eigen privé dingetjes en daar moet je dan heel goed rekening mee houden , het is geen tent , zonder inventaris..

  Reageer
  0
  0
 14. HB
  Henk Brinksma

  Wij lenen onze caravan alleen uit aan onze kinderen, verder komt niemand er voor in aanmerking.

  Reageer
  0
  0
 15. H
  H.Verhoeven

  De enigen waar ik mijn caravan aan uitleen zijn mijn kinderen en hun familie.
  Verder komt er niemand in de caravan want je weet nooit hoe je je eigendom terugkrijgt. Ik ben er erg zuinig op dus vandaar.

  Reageer
  0
  0
 16. g

  Geen denken aan !!! Had ik net zo goed een tweedehands kunnen kopen
  Alleen aan de kinderen maar wel met goede afspraken
  Ben het helemaal met ton g eens

  Reageer
  0
  0
 17. GV
  Ger Verdonschot

  Nee, we hebben toch écht niet de behoefte om onze camper uit te lenen aan vreemde. Het is toch een dure investering en we zijn er zelf héél zuinig op. Je weet maar nooit in welke staat je hem terug krijgt. En als je er schade in wat voor vorm ook aan krijgt dan heb je er veel gedoe bij. Ik zou nu zelfs nog niet aan de kinderen uitlenen, en zij hebben schrik dat er iets mee zou gebeuren. Ik ben dan tóch liever zelf de oorzaker van een ontstane schade.

  Reageer
  0
  0
 18. rh
  rob hasselt

  Camper uitlenen is wel het laatste wat we doen.
  Niet zomaar aan vreemden tegen een leuk prijsje uitlenen is niks voor ons.
  De kinderen hebben eenmaal onze camper geleend maar kwamen gestresset van hun vakantie terug.
  Alleen maar vanwege het feit dat het geleende maar kapot zou gaan.

  Reageer
  0
  0
 19. TG
  Ton Groenendijk

  Tja, misschien ligt het wel aan mij, maar ik kan mij niet voorstellen dat een ander net zo zorgvuldig met mijn spullen om gaat als ik zelf. De voorbereiding voor onze (vaak langdurige) reizen houdt in dat we alles netjes nalopen en zo ook de zwakke plekken van ons mobiele vakantiehuisje ontdekken. Caravannen is een vak, dat grondige kennis van je caravan inhoudt. En dus voel ik er niets voor om mijn caravan uit te lenen aan lieden die met hun trekhaak tegen mijn dissel bonken, mijn boiler laten droogkoken en wegrijden met de dakluiken open. Of denken dat ze wel wat harder van die lange helling naar beneden kunnen rijden, de bocht op de camping nemen via de doornstruiken, hun melkpakken laten omvallen in mijn koelkast en vergeten de vuilwatercontaimer op tijd te legen, waardoor het vieze water steeds hoger in de caravanleidingen komt te staan. Dan hebben ze vast nog kinderen die denken dat je op een bankkast net zo hard kan neervallen als op hun eigen bankstel thuis om last but not least na een woelige, onrustige nacht tijdens een vrolijk ontbijt op bed zachtgekookte eieren, koffie en jus d’orange in mijn matrassen laten wegzinken. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Of iedereen dan zo’n sukkel is als hiervoor omschreven? Nee natuurlijk niet, maar een aantal van deze blunders heb ik ooit zelf gemaakt. Dan geef ik liever mezelf de schuld dan die bij een ander neer te leggen. Wel zo goed voor de gemoedsrust.

  Reageer
  0
  0
 20. RG
  Robert de Graaf

  Wij hebben onze caravan ooit wel eens uitgeleend aan naaste familie. Als we toen zagen hoe we ‘m terug kregen: ten hemel schreiend. Eens maar nooit meer. Het is ons tweede huis waar we bloedzuinig op zijn. Eén van onze caravans hebben we vanaf nieuw 20 jaar gereden en na 20 jaar kreeg ik er nog een prima prijs voor terug.
  Nee, dan maar geen andere mensen gelukkig maken.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Caravan delen; sharing is caring

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation