ACSI FreeLife

Menu

ACSI FreeLife pimpt oude caravan

De caravan uit 1978 die ACSI FreeLife eind vorig jaar kocht, is nu al bijna onherkenbaar. Halverwege de caravanpimp een update van de werkzaamheden!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
12
12
ReactiesPraat mee
2014 04 24 Tabbert 01

In de ACSI FreeLife van april/mei stelden we je voor aan de vorige eigenaren van de Tabbert caravan. Ook maakten we een rondje door de kampeerwagen uit 1978 om een beeld te krijgen van de staat van de Tabbert en te inventariseren welke werkzaamheden er nodig zijn. Nu is het zover: we kunnen een deel van de werkzaamheden laten zien!

Vinyl vloer

Zo is er een nieuwe vloer in de caravan gelegd. We hebben gekozen voor een beige kleur vinyl, om zo het geheel rustig en licht te houden. Interieurstyliste Sabine van Reine: “Als we de vloer rustig houden, kunnen we straks met de bekleding en gordijnen uitpakken.” Het vinyl is gelegd door de firma Arends Wonen uit Zetten. Hennie Arends: “Zelf hebben we ook een caravan en vonden het leuk om de uitdaging aan te gaan. Hoewel we nog nooit eerder een vloer in een caravan gelegd hebben, is het goed gelukt.”

Technische snufjes

Met de nieuwe vloer brachten we de caravan naar Caravancentrum BOVU in Andelst. Daar zijn verschillende aspecten van de caravan aangepakt. Zo is de toiletruimte ondertussen onherkenbaar. In plaats van bloemetjes behang en een porta potti, vind je er nu een strakke witte beplating, cassettetoilet en een bijpassende wastafel met behuizing.

Ook is er een nieuwe watervoorziening aangelegd. Er ligt nu een watertank onder de plek waar het vaste bed komt. Dankzij de nieuwe pomp wordt het water zowel naar de keuken als naar de wastafel in de toiletruimte gestuwd. De tank kun je vanaf de buitenkant van de caravan vullen, zodat je niet meer onder het bed hoeft te zijn. Een andere verbetering zijn de nieuwe melkwitte dakluiken. Hier zaten eerst drie oranje dakluiken, waardoor er weinig licht binnenviel in de caravan.

Uiteraard is dit nog maar het begin. Wil je de foto’s zien van de opknapbeurt? En ben je benieuwd naar alle verbeteringen in de caravan? Lees dan het zes pagina’s tellende artikel in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. AE
  A.M.G. Engels

  Prachtig gedaan de caravan kan een vergelijk met een nieuwe caravan aan.
  Een vraag: Voor onze Tabbert Da Vinci 2003, zoeken wij spots zoals in uw caravan geplaatst, 4 stuks, waar hebben jullie die uitgehaald???

  Reageer
  0
  0
 2. GD
  G. Derks

  Het zou een hele verbetering geven als de caravanontwerper er eerst zelf mee gaat kamperen, voor hem in productie te nemen!
  wij hebben in 2010 een nieuwe tec travelbird gekocht die later bij gebruik de volgende dommigheden bleek te hebben: als de deur open staat dekt hij de roosters van de koelkast af.
  Het ronde raam bij het keukenblok kan niet open blijven staan want de deur slaat daar tegen!
  als je op de bank aan de kant van de hang kast zit kijk je tegen de wand van het toilet aan, terwijl dit makkelijk anders zou kunnen, door eerst de hangkast en daartegen de toiletruimte tegen de bank te plaatsen, ook zou het fijn zijn als het keukenblok aan de andere zijde zit dan heeft de koelkast ook geen last van de warme voortent!
  Vriendelijke groeten Gerard

  Reageer
  0
  1
  1. aw
   a de witte

   ik heb de problemen van mijnheer derks gelezen.die voor hij de caravan kocht

   moeten bekijken en niet achteraf met de problemen komen. van wat er allemaal

   niet goed is volgens hem. dat wil niet zeggen dat de caravan niet goed is alleen

   de indeling is anders die hij mischien had verwacht.

   Reageer
   1
   1
 3. d

  mijn oude kip caravan uit 1963 functioneert prima als caravan om de internationale paarden concoursen af te gaan, nieuwe gordijntjes en bekleding en wat leuke aankleding hebbedingetjes gekocht bij action, en hij kan er echt wel weer tegen aan 🙂

  Reageer
  0
  0
 4. rr
  rene raemdonck

  ben in bezit van motorhome bouwjaar 1995 en heb in de loop der jaren veranderd o.a grotere watertank led verlichting binnen led verlichting buiten boven instapdeur en aan trede lichtstrook verder nog tv DVD 220/12 volt radio cd mp3 extra batterij zetels zijn terug bekleed met lederlook stof uit de jachtbouw verder is deze terug in de lak gezet met een lakrol en levislux verf in de oorspronkelijke kleuren behalve de zeer fijne zilveren biesjes deze zijn er opgeplakt hopelijk ben ik met deze mail u van dienst doe zo verder met het tijdschrift want ik kijk er telkens naar uit vriendelijke groeten rene

  Reageer
  0
  0
 5. LG
  Linda Grassens

  WIj hebben een oude LMC Munsterland.
  Toen wij deze kochten had deze beschimmelde waterleidingen, deze heeft mijn man helemaal vervangen en een pomp opgemaakt met directe waterleidingaansluiting zodat wij in de badkamer en keuken stromend water hebben waarbij wij de tank niet meer hoeven te vullen. Tevens heb ik zelf nieuw warmte- en licht- werende rolgordijnen gemaakt en vervangen. Onze caravan heeft 3 lekkages gehad bij de dakramen en de vooruit, deze heeft mijn man ook inmiddels gemaakt. Echter heeft de vorige eigenaar er een beetje een zooitje van gemaakt met het kitten van de buitenranden waardoor nu lichte vochtplekken te zien zijn in de hoeken. Graag zou ik dus de binnenkant helemaal gepimpt willen hebben, vooral de muren en het plafond.
  Voor de rest kan eigenlijk alles wel een modernisering gebruiken, maar dat komt wel met de tijd.

  Reageer
  0
  0
 6. AC
  Anneke Coppieters

  Onze stokoude (bouwjaar 1980), maar zo schattige Esterel, zou eigenlijk HELEMAAL gepimpt moketen worden. Uiteraard zouden nieuwe gordijntjes welkom zijn. We hebben ooit geinformeerd naar prijzen om van die rolhorretjes voor elk raampje te plaatsen (= onbetaalbaar).En nieuwe kussens, want slapen op de oude kussens die we nu hebben… manlief begint er nu toch ook last van te krijgen. Zelf droom ik van een ultramodern keukenblokje (zoals je op elk vakantiesalon ziet), EN van een toilet!!! Dat zou het helemaal af maken.Maar door het “klapkar”-systeem is dit absoluut niet zo eenvoudig. En uit liefde voor ons oude caravanneke, dwaal ik op ieder camping ’s nachts rond, met pillampje, voor een bezoek aan het sanitair blok.
  En ieder jaar zeggen we, nu moeten we toch eens beginnen uitzien naar een nieuwe caravan. En ieder jaar zeggen we, och…ons Esterelleke is toch nog prima… 🙂

  Reageer
  0
  0
 7. M

  We hebben nu onze 2dehandse Dethlefss anderhalf jaar. Wat we graag zouden veranderen moesten we kunnen. Kleine buitenschade laten herstellen, een nieuw matras voor ons frans bed, een paar deurkasten van nieuwe scharnieren voorzien, kasten van indelingen voorzien die borden en glazen enz op hun plaats houden tijdens de rit. En zo’n toilet cassete zonder water een die de resten verbrandt. Misschien een zonnepanneel om ergens eens een nacht te kunnen staan zonder el. aansluiting tijdens doorreizen.

  Reageer
  0
  0
 8. R

  Ik ga mijn oude Wilk eerst grondig reinigen aan de binnenkant. Dan al het houtwerk schuren en opnieuw in een transparant mat lak opnieuw lakken. Een nieuwe vinyl vloer is niet nodig, ik en daar een mooi tapijt op. Mijn vrouw maakt nieuwe vitage en gordijnen en ik maak nieuwe stof op de kussens. Dan kopen wij een nieuw comfortabel matras voor het dwars geplaatste bed en kunnen met een “NIEUWE” caravan weer jaren vooruit. Eventueel schaffen wij nog een nieuw, reukloose toilet cassette aan.

  Reageer
  0
  0
 9. J
  Jsgrootes

  Onze Caravan een Adria Unica ,
  We hebben een mooi vast dwarsbed gemaakt met een scharnierend deel.
  Verder hebben we een verticaal geplaatst serviceluik, hierdoor kunnen de fietsen op de plek van het vaste bed staan,in de caravan tijdens het rijden (scheelt luchtweerstand).
  Voor de rest is het een caravan die volledig aan onze wensen voldoet, lekker functioneel.

  Reageer
  0
  0
 10. A

  Onze caravan, een Elddis, is van 2001. (wij zijn de tweede eigenaar)
  Een nieuwe vinyl vloer lijkt ons wel wat.
  Het oorspronkelijke vinyl is toch een beetje sleets geworden (de rode vloerbedekking plus gordijnen hebben we er bij aanschaf meteen uitgehaald)
  Verder is onze grote wens om de kussens van nieuwe overtrekken te laten voorzien maar dat gaat behoorlijk in de papieren lopen.
  De Elddis is verder behoorlijk compleet dus weinig tot geen wensen.

  Reageer
  0
  0
 11. BO
  Bé Oosterveen

  Een tafel die in de vloer verdwijnt.
  Electrische rolhorren en nachthorren.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: ACSI FreeLife pimpt oude caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht