ACSI FreeLife

Menu

25 jarig jubileum Dutch SMV Friends

Ter ere van het jubileum van Dutch SMV Friends, vereniging van eigenaren van de Zweedse SMV caravans, komen naar schatting zo’n vijftig tot zeventig van de caravans samen. Zij verzamelen zich van 17 t/m 20 oktober op recreatieterrein Erkemederstrand in Zeewolde.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kijkje in de caravan

Tijdens het Jubileumtreffen pakken de initiatiefnemers uit met allerlei activiteiten, met daarbij de nodige aandacht voor de jeugd. Voor wie geen SMV bezit, maar er graag eens nader mee wil kennismaken, vormt dit evenement in Zeewolde de gelegenheid bij uitstek.

Met name de zaterdag- en zondagmorgen lenen zich perfect voor een ontmoeting met de verschillende modellen die gedurende ongeveer zestig jaar geproduceerd zijn. Daarbij laten veel eigenaren nieuwsgierige bezoekers graag hun trots van buiten én van binnen zien.

Retro kamperen

Ondanks de kleinschalige productie, die in 1948 opgestart werd, vormen SMV’s een begrip in de kampeerwereld. De fabrikant uit de Zweedse stad Örebro verwierf vooral in de jaren zestig een vaste schare klanten, die bewust kozen voor het bijzondere concept: wintersportcapaciteiten inclusief een krachtige kachel, een lichtgewichtconstructie, een typisch Scandinavische sfeer en innovaties als een elektrisch, later zelfs elektronisch remsysteem.

Ook de markante, aërodynamische vormgeving spreekt tot de verbeelding, zeker nu de SMV’s de klassiekerstatus bereikt hebben. Juist in die hoedanigheid trekken ze volgens de Dutch SMV Friends steeds meer jonge mensen aan, die normaal niet gauw voor een caravan zouden kiezen, maar voor de combinatie van het nog steeds hoogstaande comfort en het retro-element vallen.

Veel eigenaren in Nederland zijn lid van de Dutch SMV Friends, een vereniging die in 1988 werd opgericht en binnenkort haar 25-jarig bestaan viert. De vereniging biedt technische ondersteuning, geeft een clubblad uit en organiseert jaarlijks een aantal kampeerweekenden, waar gemoedelijkheid en een vrijblijvend programma centraal staan.

Meer informatie over het Jubileumtreffen en over de vereniging vind je hier. Meer over de caravans en de nieuwste modellen vind je hier op de Zweedse website van het merk.

 

Praat mee

Praat mee: 25 jarig jubileum Dutch SMV Friends

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation