ACSI FreeLife

Menu

‘Hello Cellini, let’s slide-out’

In oktober was hij een van de grote publiekstrekkers tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De ruim tien meter lange Tabbert Cellini 750 HTD met slide-out is voor veel kampeerders too much, maar juist daarom trekt hij veel aandacht. Hoe (luxe) is deze joekel van een caravan met spraaksturing uitgerust? ACSI FreeLife stelt je voor aan deze tandemasser van ruim 80 euromille.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Tabbert Cellini

Alleen al de technische specificaties van de Tabbert Cellini 750 HTD Slide-Out dwingen respect af. In werkelijkheid is de tien meter lange luxe-caravan nog indrukwekkender. Helemaal als de slide-out compleet met keuken en queensbed elektrisch zijn uitgeschoven en het woonoppervlak meer dan 20 vierkante meter bedraagt.

Praktische bagageruimte

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft de Cellini voor modeljaar 2020 een achterzijde van privacyglas, met driedimensionaal verlicht Cellini-embleem. Desondanks heeft het nieuwe model de praktische bagageruimte met stroom- en wateraansluiting en het extra dikke en dubbele dak behouden.

Tabbert Cellini_interieur

Lichtboog in diamantpatroon

Het interieurdesign heeft duidelijk stappen voorwaarts gezet, want verlichting en meubilair zetten maatstaven in het luxe segment. Boven de ingang en de toiletruimte met aparte douche is een lichtboog geplaatst in een diamantpatroon, waarmee het Tabbert-logo wordt weergegeven. Bijna alle wanden zijn direct of indirect verlicht. De bovenkasten zijn zo gemaakt dat er geen handgrepen of sluitingen zichtbaar zijn.

Cellini spraaksturing

De zitgroep van de Cellini is bekleed met kunstleer. Wie het optionele echte leer bestelt, krijgt er meteen verstelbare hoofdsteunen bij en een opklapbare rugleuning van de voorbank, die daarmee verandert in een bartafel met twee houders. Optioneel is ook de spraaksturing. Daarmee kun je allerlei lampen, de standaard combiverwarming en de airconditioning bedienen en de vulstand van de watertank opvragen.

Tabbert Cellini

Externe wateraansluiting

Toch kan of moet je nog enkele opties bijkopen, want de standaarduitrusting is goed maar niet uitmuntend. De 45-liter-schoonwatertank (75 liter is een optie) beschikt over een externe wateraansluiting. Maar in de keuken krijg je alleen tegen meerprijs een dubbele spoelbak en een tweezijdig openende 189-liter-koelkast, een magnetron en een oven.

Prijzen Tabbert Cellini

Een boordaccu en beeldscherm zijn in deze 3,5 tons caravan standaard aanwezig. Overigens kun je ondanks de erker ook een warmwaterverwarming bestellen. De nieuwe Cellini 750 HTD Slide-Out kost in Nederland vanaf € 82.540 en daar kun je met gemak nog een kleine 15 euromille aan opties bij bestellen. Wie een iets goedkopere en compactere Cellini wil, kan kiezen voor de 655 DF 2,5 van € 64.240.

Bron: MPS, Tekst: Ingo Köcher

Praat mee

  1. a

    hoelang is de wachttijd en wat kost die caravan en waar zitten jullie

    Reageer
    0
    0

Praat mee: 'Hello Cellini, let's slide-out'

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht