ACSI FreeLife

Menu

Urban campermerk Crosscamp nu ook op Nederlandse en Belgische markt

29Crosscamp, het urban campermerk wat de Erwin Hymer Group begin 2019 met succes lanceerde, is nu verkrijgbaar bij verschillende geselecteerde dealers in België, Nederland en binnenkort ook in Luxemburg.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Crosscamp Toyota

De Crosscamp is verkrijgbaar in twee varianten op basis van Toyota en Ope. De Flex-versie heeft een keukenblok met een geïntegreerde spoelbak met een capaciteit van tien liter elk voor verswater en afvalwater. Het tweepits gasfornuis wordt gevoed door een gasflex van 2,8 kilogram. De Lite-versie daarentegen heeft geen keukenblok, maar wel een extra breed bed, dat zich over de hele breedte van het interieur uitstrekt. Bovendien is er een uitschuifbaar gasfornuis in de bagageruimte.

Crosscamp Flex

De Crosscamp Flex is zowel een volledig uitgeruste camper en een basisplek voor outdooravonturen met vier slaapplaatsen, als ook een betrouwbare metgezel in de dagelijkse stedelijke mobiliteit. Het flexibele concept maakt onbeperkt gebruik als auto mogelijk. Dankzij een hoogte van 1,99 meter hebben Crosscamp-rijders ook toegang tot parkeergarages of ondergrondse garages.

Compacte campers zijn een trend

De trend van compacte campers is onmiskenbaar. Joachim Reich, verantwoordelijk voor het productsegment campers en Urban Vehicle, legt uit: “Vooral jongere mensen in drukkere, stedelijke omgevingen hebben behoefte aan voertuigen die alle verschillende trips aan kunnen. De belangstelling voor ons nieuwe merk is dan ook heel groot, vooral ook de respons op social media. Met de verdubbeling van het aantal verkooppartners krijgen nu nog meer geïnteresseerden de kans om de Crosscamp in hun directe omgeving te ontdekken.”

Hetzelfde maar dan anders

Hoezeer beide Crosscamp-varianten conceptueel op elkaar lijken, zijn er verschillen in details en uitrustingspakketten. De Crosscamp-modellen bieden een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder een automatisch airconditioningsysteem met twee zones en een vers luchtsysteem voor de achterste zitbank, alsook cruisecontrol en een snelheidsbegrenzer.

Elke Crosscamp-fan kan zijn eigen voertuig samenstellen dankzij de optionele extra’s. Speciale uitrustingspakketten zijn ook beschikbaar. Met de optionele veiligheidsassistentie pakketten, zoals grootlicht-assistent, vermoeidheidsherkenning, rijstrookassistent, verkeersbordenassistent, intelligente cruise control, een waarschuwingssysteem voor botsingen en een noodrembekrachtiging, biedt de Crosscamp een breed scala aan moderne assistentiesystemen.

Vier motoren en twee transmissies

De Crosscamp wordt standaard geleverd met de vertrouwde 1,5-liter viercilinder dieselmotor met 88 kW (120 pk) onder de motorkap. Nog meer vermogen en comfort bieden de als optie leverbare 2,0-liter varianten: met 106 kW (144 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak of achttraps automaat en met 130 kW (177 pk) als achttraps automaat. Op het gebied van dynamisch reiscomfort laat de Crosscamp niets te wensen over.

Crosscamp Opel en Toyota

Dealers in Nederland

Op Basis Toyota:
• Toyota Bloemberg B.V., Zevenaar
• Campers.EU, Naarden
• Tonke B.V., Terheijden
• DE JONG Kampeer & Recreatie, Hillegom de Zilk

Op Basis Opel:
• Noorderzon Campers, Wolvega
• Coppens Rekreatie, Best

Dealers in België

Op Basis Toyota:
• Toyota Vanderheyden, Eupen

Op Basis Opel:
• Dicar Motorhomes, Geel
• DD Mobilhomes, Beveren-Leie

Praat mee

Praat mee: Urban campermerk Crosscamp nu ook op Nederlandse en Belgische markt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht