ACSI FreeLife

Menu

Weinsberg Cara Compact: verrassend dynamisch

Met de prijsbewuste Weinsberg Cara Compact speelt Weinsberg voor het eerst mee in het groeiende segment van smalle halfintegralen. Slaagt de nieuwkomer voor onze proftest? Je leest het in FreeLife 5-2015 en hier lees je een inleiding.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
Cara Compact 600 MEG
Onderstel
Fiat Ducato
Banden
225/75 R 16 CP
Testjaar
2015
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, rijklaar leeggewicht 2760 kg
Basisprijs
55625

Zo’n beetje elke fabrikant van naam heeft tegenwoordig een smalle halfintegraal in zijn gamma. Met een cabinebreedte van 220 centimeter behoort ook de nieuwe, 6,74 meter lange Weinsberg Cara Compact 600 MEG tot deze categorie. Met een basisprijs van € 55.625 is deze camper uit de stal van de Knaus Tabbert-groep duidelijk voordeliger dan de vele concurrenten waarmee Weinsberg zich nu voor het eerst mag meten.

Cara Compact in de proftest

De smalle halfintegraal wordt standaard gebouwd op een Fiat Ducato met verlaagd onderstel en 115 pk-motor. Voor onze proftest krijgen we beschikking over de populaire indeling met twee eenpersoonsbedden achterin en daaronder de garage, in het midden de toiletruimte en keuken en voorin een halve dinette.

Elegante, smalle vorm

De Cara Compact oogt heel eigentijds dankzij de elegante smalle vorm en het platte polyester dak. De zwart gelakte en uiterst chique grille behoort echter niet tot het standaardpakket maar maakt deel uit van het Styling-pakket ter waarde van € 1.504, samen met led-dagrijlicht, 16″ aluminium velgen en enkele andere features. De opbouw is perfect op het basisvoertuig afgestemd. De overgangen verlopen naadloos en zijn vakkundig afgedicht. Ook de opbouwdeur en kleppen zijn nauwkeurig ingepast. De kunststof achterbumper bestaat helaas maar uit één deel en zal zelfs bij geringe schade in z’n geheel moeten worden vervangen.

Veel bewegingsvrijheid

Van binnen oogt de Weinsberg Cara Compact aangenaam ruim, ondanks de beperkte binnenbreedte van 205 centimeter. De doorgang in het midden is een acceptabele 55 centimeter breed. De bedden achterin zijn 80 centimeter breed en bieden genoeg plek. De houten lattenbodems en 12 centimeter dikke schuimstofmatrassen zorgen voor een prima ligcomfort. Mocht je ’s nachts lekker tegen elkaar aan willen kruipen, dan kun je de twee bedden samenvoegen met de uittrekbare lattenbodem ertussen en een extra matrasdeel. Zo ontstaat een ligoppervlak van 196 x 205 centimeter.

Hoe klinkt het oordeel?

Onder de streep slaat de Weinsberg Cara Compact een goed figuur. Aan het einde van de proftest zijn onze deskundigen het unaniem eens dat de camper veel comfort biedt en overal netjes is afgewerkt. Wil je deze camper tot in detail leren kennen? Lees dan ACSI FreeLife 5-2015 voor het artikel van maar liefst 10 pagina’s.

bestel magazine

Praat mee

 1. JB
  Jan Broekhof

  Nadat wij de nieuwe camper sinds mei 2017 gebruikt hebben en nu naar de winterstalling gaan zijn er toch aandachts puntjes. De treeplanken zijn zeer zwak en barsten als er waarschijnlijk zware personen opstaan. Mag natuurlijk niet gebeuren. Wordt gemaakt door de dealer. Nu wij de winterstalling ingaan kunnen wij de huishoudaccu er niet uithalen. Hiervoor moet je de bestuurdersstoel compleet demonteren. Wij kunnen hem in de winterstalling dus niet op een druppellader zetten want niet iedere stalling heeft een stroom mogelijkheid. Dit is meestal een duurdere verzekerings kwestie. Wel zit er een hoofd schakelaar onder de stoel waarmee je de draden kunt onderbreken. Maar ik heb hem liever thuis op de druppelaar. Tevens was de kabel van de schotel niet goed afgekat zodat het water in de kastjes stond.
  Al met al wordt het een en ander opgelost en hebben we beel plezier van de camper.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Weinsberg Cara Compact: verrassend dynamisch

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation