ACSI FreeLife

Menu

Vergelijking halfintegralen zonder vast bed

Vaste bedden nemen in een camper veel plaats in. Kies je voor andere soorten slaapplaatsen, dan krijg je daar extra bewegingsvrijheid voor terug. Chausson, Dethleffs en Hobby laten het zien.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Vergelijking Chausson Dethleffs Hobby

Signalement

Basisprijs
Chausson Flash 530: € 64.540 Dethleffs Trend T 6767: € 71.190 Hobby Optima T 60 H: € 78.750

Veel integralen hebben enkele bedden, een dwars bed of een frans bed achterin. Deze slaapplekken nemen zonder uitzondering een flink deel van het vloeroppervlak van een camper in beslag, zodat het vooral in compacte campers al snel krap wordt. Voor deze vergelijking zijn dat de modellen Chausson Flash 530, Dethleffs Trend T 6767 en Hobby Optima T 60 H.

Vergelijking halfintegralen: garage

De extra lengte van de opbouw benut Dethleffs om de Trend uit te rusten met een zeer grote en hoge garage (175 x 170/195 x 90 centimeter). In de Flash is die garage aanzienlijk kleiner (130 x 130 x 35 centimeter) en ook de Optima van Hobby moet het doen met een veel kleinere opbergruimte (205 x 75 x 95 centimeter).

Zitbank

Praktisch ingedeelde toiletruimtes en keukens zijn een aanvulling op de royale en comfortabele zitgroepen. Dethleffs en Chausson rusten hun halfintegralen uit met een L-vormige zitbank en een tweezitsbankje in de lengterichting. Hobby kiest voor een klassieke halve dinette en een grote tweezitsbank in de lengterichting. Het elektrisch te verstellen tafelblad van de Flash 530 (100 x 82 centimeter) is tweedelig, waardoor je er makkelijker langs kunt lopen. De zitgedeelten van de L-vormige banken worden in de Flash en Trend weggeklapt. Dat levert meer beenruimte op aan de raamzijde.

Hefbed

Het kleine tafelblad van de Trend T 6767 (93 x 82 centimeter) is in alle richtingen te verschuiven. Om de passagiers op de lengtebank en de gedraaide bestuurdersstoel een plaats van de Optima te bieden, kun je het 101 x 73 centimeter grote tafelblad 50 centimeter verbreden. Boven de zitgroep bouwen alle drie de fabrikanten een hefbed in. Het grootste bed treffen we aan in de Dethleffs Trend T 6767 en meet 200 x 140 centimeter. Hobby vindt 195 x 130/120 centimeter voldoende en Chausson houdt het op 193 x 138 centimeter. Dethleffs biedt, net als Chausson, tegen meerprijs elektrische bediening aan voor het laten zakken van het bed. In neergelaten toestand hindert het bed overigens de toegang via de deur.

Chausson
+ Elektrisch neer te laten hefbed en tafel
– Kleinere opbergruimte
Dethleffs
+ Grote opbergruimte en garage
– Hefbed standaard handbediend
Hobby
+ Royale afmetingen leefruimte
– Handmatig bediend hefbed

Opbouw en veiligheid

Wil je weten hoe de drie halfintegralen zonder vast bed beoordeeld worden binnen de andere vier categorieën: opbouw, keuken en toiletruimte, elektriciteit/ gas en water en veiligheid? In ACSI FreeLife 7-2017 vind je de diepgaande testresultaten.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vergelijking halfintegralen zonder vast bed

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht