ACSI FreeLife

Menu

Testrit: Pilote Pacific 706 GJ

Het Franse merk Pilote is niet alleen degelijk, de campers zijn ook aantrekkelijk uitgerust. Een testrit met de Pacific 706 GJ leert ons of deze halfintegraal in de praktijk ook zo interessant is.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Pilote Pacific 706 GJ

Signalement

Merk
Pilote
Model
Pacific 706 GJ
Onderstel
Fiat Ducato
Banden
Wielbasis 380 cm
Testjaar
2019
Gewicht
Toelaatbaar totaalgewicht 3.500 kg, te verhogen tot 3.650, 4.250 of 4.400 kg
Basisprijs
€ 68.900

In het slaperige La Limouzinière, nabij de historische stad Nantes, produceert Pilote sinds het begin van de jaren zestig campers en caravans. Inmiddels richt het Franse bedrijf zich alleen nog op vierwielers. De wortels van het bedrijf liggen in de meubelbouw die in Bretagne een lange traditie kent.

Het mag dan ook niet verbazen dat de bijna 7 meter lange Pacific 706 GJ, die € 68.900 kost, fraai en elegant is ingericht. Zo combineert Pilote witte hoogglans kastkleppen met grote chromen handgrepen. De lichtgekleurde zitmeubels hebben een donkerbruin onderstel. Een inspectie ‘achter de coulissen’ leert verder dat de afzonderlijke meubels vakkundig zijn afgewerkt en nauwkeurig zijn geplaatst.

Tweepersoonshefhed

Ook voor de opbouw staat de degelijkheid voorop. Zo rolt de Pilote Pacific 706 GJ met een vrijwel houtvrije opbouw van polyester-sandwich (dak, wanden, bodem) en isolatie van styrofoam en hoogwaardige aluminium kaderramen van de band. Alle leidingen lopen door de nieuwe en nog sterkere 50 millimeter dikke vloer van polyester-sandwichplaat. Aluminium profielen verbinden de wanden met het dak. De vuilwatertank is voor de helft geïntegreerd in de vloer van deze halfintegraal en de andere helft hangt eronder. Geïsoleerd en verwarmd heeft de vuilwatertank een meerprijs. Voor deze vorstvrije vuilwatertank betaal je € 315 extra. De schoonwatertank is achterin geplaatst. Hij is goed bereikbaar via de grote en van twee kanten te openen garage (225 x 138 x 112 centimeter). De garagedeuren hebben een dubbele afdichting. Onder de zitbank, waar doorgaans de schoonwatertank wordt geplaatst, blijft zo ruimte voor zowel de Truma Combi 4-verwarming als de complete elektrische installatie die daar goed bereikbaar is.

De Pacific 706 GJ heeft vier slaapplaatsen. Het elektrisch bedienbare hefbed is met een breedte van 125 centimeter voor twee kampeerders wat smal uitgevallen. Achterin slaap je in eenpersoonsbedden van 80 centimeter breed heel wat comfortabeler. Deze twee bedden kun je met twee simpele handgrepen ombouwen tot een heel groot bed. Om makkelijker bij de onder de bedden geplaatste kleding en legkast te komen, kun je de houten lattenbodems zonder veel moeite optillen.

Pilote Pacific 706 GJDe twee eenpersoonsbedden kun je samentrekken tot één groot kingsize bed.

Badkamer in twee delen

De royale toiletruimte is voor de slaapkamer geplaatst. De badkamer is gesplitst in twee delen. Aan de kant van de bijrijder bevindt zich het was-/toiletdeel (85 x 75 centimeter), de doucheruimte (82 x 65 centimeter) zit aan de chauffeurskant. Van beide delen kun je wel één ruimte maken door de deur aan de andere kant in een tweede deursluiting te trekken. Een schuifdeur voor de bedden achterin zorgt daar voor meer privacy. Ook de keuken (82 x 74 centimeter) van deze halfintegraal mag er zijn. De twee pitten van het kooktoestel zijn naast elkaar geplaatst wat voor ruimte op het aanrecht zorgt. De grote spoelbak en de tegenoverstaande koelkast (138 liter) zetten de pluspuntjes van de keuken op de i. De gezellig ogende halve dinette heeft een extra zitbank in de lengterichting. Het tafelblad (105 x 52 centimeter) kun je 40 centimeter langer maken.

Pilote Pacific 706 GJHet interieur van de Pilote Pacific 706 GJ lijkt op een stijlvolle kamer en suite.

Het basisvoertuig is een Fiat Ducato met 130 pk en een in de fabriek verlaagd chassis. ESP, een airbag voor de bijrijder, cruisecontrol en led-dagrijverlichting maken de basisuitvoering Essentiel van de P 706 GJ € 1.405 duurder.

Conclusie

Testredacteur Juan Gamero: “Wie buiten de toonaangevende merken om een goed ogende en degelijke halfintegraal zoekt, is met de Pacific 706 GJ goed uit. Hij biedt veel ruimte, comfort en een mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

Testrit Pilote Pacific 706 GJ

Praat mee

Praat mee: Testrit: Pilote Pacific 706 GJ

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht