ACSI FreeLife

Menu

Testrit: Malibu Van Charming Coupé 600

Op het eerste gezicht zijn de Vans van Malibu van voor tot achter keurig gestileerde buscampers met een goede standaarduitrusting. Maar wie ze beter onder de loep neemt, zal ook enkele slimmigheden tegenkomen. Een kennismaking met de Malibu Van Charming Coupé 600.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Malibu Van Charming Coupé 600

Signalement

Merk
Malibu
Model
Van Charming Coupé 600
Onderstel
Fiat Ducato 160 MultiJet Power
Testjaar
2020
Gewicht
rijklaar gewicht 2.775 kg, maximaal toelaatbaar totaalgewicht 3.300 kg
Basisprijs
€ 62.610

Bij de indeling van de buscamperreeks volgt Malibu een andere koers dan de meeste fabrikanten in dit segment. De Carthago-dochter biedt drie verschillende modellen die vooral verschillen qua ruimteconcept van de stuurcabines.

Van Charming Coupé: Tussen de basis- en de topversie

Daarnaast zijn er verschillende indelingen en lengtes van de campers.
De basisversie heeft een standaard stuurcabine met een dakkast erboven. Bij de topversie vervalt de dakkast voor een ruimtelijker gevoel en een panoramadakraam. Tussen deze twee versies positioneert Malibu de Van  Charming Coupé die het zonder een dakkast in de stuurcabine en panoramadakraam moet stellen. Met deze Charming Coupé maakten we een uitgebreide proefrit.

Technische facelift

De als basisvoertuig dienende Fiat Ducato in de zes meter lange uitvoering, is inmiddels het nieuwe 2020-model. Dat is aan de buitenkant bijna niet te zien, maar de Ducato voldoet sinds de technische facelift aan de Euro-6d-temp emissienorm. Bovendien zijn er nieuwe rijassistentiesystemen beschikbaar en je kunt de Ducato nu eindelijk bestellen met een echte automaat.

Malibu Van Charming Coupé 600

160 pk

Ons testexemplaar is uitgerust met de 160 pk-motor (de op één na sterkste motor) die een koppel van 380 Nm kan leveren. Dezelfde motor zou nog eens 20 Nm aan koppel extra beschikbaar hebben als je bij het bestellen de negentraps automaat aanvinkt. De handgeschakelde versnellingsbak kan blijkbaar minder trekkracht aan.

Verbruik van bijna 1 op 10

In de 160 pk-versie is een stop/startsysteem standaard. De bestuurder kan bovendien kiezen tussen een normale en een eco-rijmodus. Niet alleen het uiterlijk van de Ducato is bij het oude gebleven, ook de rijeigenschappen zijn onveranderd. De 160 pk-motor voelt tijdens onze meerdaagse trip in sommige situaties aan alsof hij erg hard moet werken. We rijden op snelwegen, over bergpassen en in stedelijke gebieden en noteren een verbruik van 9,5 liter per 100 kilometer.

Lees verder over de Van Charming

Nieuwsgierig naar het rijcomfort en de andere (on)gemakken van de Malibu Van Charming Coupé 600? In ACSI FreeLife 5-2020 lees je het hele artikel.

Bestel ACSI FreeLife 5-2020

Praat mee

Praat mee: Testrit: Malibu Van Charming Coupé 600

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation