ACSI FreeLife

Menu

Testrit: Dreamer D62 Select Limited

Met de Dreamer D62 Select Limited ben je verzekerd van een comfortabele buscamper met een heel andere indeling dan gebruikelijk. ACSI FreeLife leidt je rond in en rondom deze eigenzinnige Franse buscamper.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dreamer D62 Select Limited

Signalement

Merk
Dreamer
Model
D62 Select Limited
Onderstel
Fiat Ducato, 2,3 liter MultiJet diesel 140 pk (103 kW), handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving, Euro 6d Temp
Testjaar
2019
Gewicht
Rijklaar gewicht: 3.081 kg, maximum gewicht: 3.500 kg, trekgewicht geremd/ongeremd: 2.500/750 kg
Basisprijs
€ 67.100

Het in 2006 opgerichte merk Dreamer is onderdeel van de Rapido Groep en produceert zijn campers in Mayenne in het noordwesten van Frankrijk. Dreamer bouwt uitsluitend buscampers.

Eigen indeling

Eenpersoonsbedden in de lengterichting achterin, de toiletruimte ervoor en de keuken voor de schuifdeur. Zo ziet de klassieke indeling van een 6,36 meter lange Fiat Ducato buscamper er uit. De Dreamer D62 Select Limited doet het heel anders.

L-vormige keuken

In dit model van de Franse buscamper-specialist Dreamer is in de lengte achterin een tweepersoons bed aan de rechterkant te vinden met links ernaast een smalle toiletruimte. De keuken is L-vormig en tussen de toiletruimte en de halve dinette geplaatst. De zitgroep met draaibare voorstoelen is nog voorzien van een zijzitbankje voor de schuifdeur.

Mede dankzij het grote glazen panoramadakraam boven de stuurcabine heb je in de camper een ruimtelijk gevoel. Bovendien is het interieur elegant ingericht met de lichte meubelpanelen en witte afwerkingsstrips.

Gemaakt voor twee

De D62 is op maat gemaakt voor twee kampeerders, en dan met name stellen, die prijs stellen op comfort. Het in lengte geplaatste bed met standaard koudschuimmatras is met twee meter weliswaar lang, maar in de breedte (125 centimeter) is de bewegingsvrijheid beperkt. Bovendien wordt het bed bij het voeteneinde smaller. Sommige camperaars zullen bovendien mopperen over de smalle toegang tot de toiletruimte. Tussen de zijwand en de wastafel blijft maar 33 centimeter over.

Dreamer D62 Select Limited_interieur

Het gebruiksgemak van de wastafel wordt daardoor enigszins beperkt. Het smalle bed en de krappe toegang tot de toiletruimte vormen de prijs die je betaalt voor het goede ruimtegevoel in deze Dreamer. Op het cassettetoilet in de hoek van de toiletruimte heb je echter voldoende beenruimte. Daarvoor is ruimte om te douchen, maar de douchevloer heeft maar één afvoer, wat ongunstig is als de camper niet goed waterpas staat.

Praktische keuken

Ook in de keuken (80 x 48/60 centimeter) ontbreekt het aan weinig. De L-vormige opstelling achter de zitgroep biedt ruimte aan een tweepitskookplaat, een grote spoelbak (40 x 33 centimeter), veel opbergruimte en een werkblad dat je op een praktische manier kunt vergroten. Je kunt voor de spoelbak een extra plank hangen (27 x 27 centimeter) en bovendien kun je een tweede groot werkblad boven de kookplaat tevoorschijn halen.

Als het blad niet nodig is, klap je het tegen de zijwand en dient het als bescherming tegen spatten. In een grote bovenkast (78 x 27 x 28 centimeter) en zes laden (waarvan één lade een afvalemmer bevat) kun je serviesgoed, bestek en voorraden kwijt. Daartegenover staat de grote slimline-koelkast van Dometic (135 liter inhoud) en een smalle apothekerskast van 10 x 44 x 88 centimeter.

Dreamer D62 Select Limited_keukenEen van de hoogtepunten van de Dreamer is de keuken,
die beschikt over veel opbergruimte, een goed bruikbare
spoelbak en een tweepitskookplaat. Het werkblad is te
vergroten.

Veel bergruimte

De tweezitsbank is dankzij de goed gevormde kussens en het standaard tien centimeter verlengbare zitvlak zeer comfortabel. Hier is het voor passagiers vanwege de goede steun voor de benen ook comfortabel zitten tijdens het rijden. De 88 x 53 centimeter grote tafel is te verlengen (37 x 48 centimeter) en is dan ook vanuit de draaibare passagiersstoel en vanaf de zijzitbank (70 x 40 centimeter) goed te bereiken. Met een inlegplank en een extra kussen kan je de zitgroep ombouwen tot een extra slaapplaats van 185 bij 90/70 centimeter.

De Dreamer 62 heeft niet bepaald een gebrek aan opbergruimte. Tussen de keuken en de toiletruimte plaatst de fabrikant een grote kledingkast (65 x 39/25 x 185 centimeter) met vier kledingvakken en een schoenenvak. Onder het voorste deel van het bed kom je twee met rolluiken afsluitbare vakken van 70 x 70 centimeter tegen.

Daarnaast vind je boven het bed drie royale bovenkasten. De campingtafel en -stoelen passen in de bagageruimte achterin (106 x 119/82 centimeter). Het achterste deel van de lattenbodem van het bed is op te klappen voor grote stukken bagage, maar fietsen passen er – anders dan bij indelingen met twee eenpersoonsbedden – niet in. Wie fietsen mee wil nemen, zal twee vouwfietsen mee moeten nemen of in een rek achterop moeten investeren.

Dreamer D62 Select Limited_bedHet bed is dankzij de hoogwaardige koudschuimmatras comfortabel. Door de lengte van twee meter is het bed ook voor langere mensen geschikt, maar in de breedte (125 centimeter) is het voor twee personen wel wat inschikken.

Complete uitrusting

De twee gasflessen van elf kilogram zijn ondergebracht in de zijzitbank aan de passagierskant. De gaskranen monteert Dreamer in een 13 centimeter hoge dubbele bodem bij de zitgroep. In dezelfde ruimte is ook de elektra gemonteerd met hoofdschakelaar, zekeringen en laadapparaat. De boiler en de verwarming (Truma Combi 4 CP Plus) zitten in de ruimte onder de zitbank. De schoonwatertank is onder het bed gemonteerd, de vuilwatertank hangt onder de camper. Een verwarmbare versie daarvan kost € 310 extra.

Standaard monteert Dreamer hoogwaardige ramen in kozijnen. De Limited-versie beschikt standaard over een pack Comfort+ dat standaard veiligheidsfeatures biedt zoals ESP en een passagiersairbag, maar ook een hordeur omvat, net als airco in de stuurcabine, een Truma Duo Control gasflesautomaat en audio met bluetooth en luidsprekers in het woongedeelte.

Dreamer D62 Select Limited

Prijs

Zonder meerprijs is de Dreamer D62 bovendien uitgerust met usb-stopcontacten bij het bed en de zitgroep en een buitendouche. Daarmee komt de Franse buscamper met 140 pk-diesel als 3,5 tonner uit op een prijs van € 67.100. De Dreamer D62 is sinds begin dit jaar verkrijgbaar bij Hebo Campers in Giethoorn.

Conclusie Dreamer D62 Select Limited

Testredacteur Simon Ribnitzky: “De Dreamer D62 Select Limited is een elegant ingerichte buscamper die gevoelsmatig veel ruimte verschaft. Wie zich niet zo stoort aan de krappe toegang tot de toiletruimte en het smalle bed, heeft er een comfortabele camper aan voor twee personen die dankzij de omvangrijke uitrusting een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.”

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Dreamer D62 Select Limited liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Testrit Dreamer D62 Select Limited

Praat mee

Praat mee: Testrit: Dreamer D62 Select Limited

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht