ACSI FreeLife

Menu

Test: Eura Mobil Integra 700 HB

Met een slimme kunstgreep heeft Eura Mobil de nieuwe Integra 700 HB aan extra ruimte en wooncomfort geholpen.

Auteur
ACSI Peter Parker
Datum
ReactiesReageer
Eura Mobil Integra 700 HB

Signalement

Merk
Eura Mobil
Model
Integra 700 HB
Onderstel
Fiat Ducato 2.3 MultiJet turbodiesel met verlaagd Al-Ko-chassis
Testjaar
2019
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 4.500 kg
Basisprijs
€ 117.500

De 700 HB is met een totale lengte van 7,15 meter de kortste uitvoering van de fraaie integraalcampers van Eura Mobil. Hij heeft een basisprijs van
€ 117.500. Om zoveel mogelijk ruimte te creëren in deze relatief korte integraal zijn de ingenieurs van de Duitse fabrikant met een bijzondere vondst gekomen.

Allereerst plaatsten ze het tweepersoonsbed dwars achterin, wat nog niets bijzonders is. Om zowel makkelijk in bed te kunnen stappen als om de hoogte van de van beide zijden te beladen garage onder het bed variabel te maken, kun je het bed handmatig 36 centimeter omhoog laten komen dan wel laten zakken.

Het pronkstuk van de nieuwe I 700 HB staat echter vóór het bed: het zogenoemde Raumbad. Deze grote sanitaire ruimte meet in de lengte 1,50 meter en strekt zich uit over de gehele breedte van de integraal. Het houten wastafelmeubel bevat een compacte wasbak (35 x 26 centimeter) van kunststof en staat naast het bed. Daarnaast, aan de kant van de bestuurder, staat de douchecabine; deze heeft een uitneembare houten vlonder en twee afvoerputjes. De waterdamp verdwijnt door een dakluik naar buiten.

Eura Mobil Integra 700 HBAan ruimte geen gebrek in het 150 centimeter brede hefbed.

Het chique en ruime toiletgedeelte met houten meubilair en een draaibaar cassettetoilet bevindt zich aan de kant van de bijrijder. Al met al is de sanitaire ruimte opmerkelijk groot en door schuifdeuren af te scheiden van het bed erachter en de woonruimte voorin.

Ruime keuken

Het middendeel van de camper biedt plaats aan een groot keukenblok (100 x 61/93 centimeter). Daarin zien we drie naast elkaar geplaatste gaspitten met elektrische ontsteking en een grote ronde spoelbak (38 centimeter doorsnede) met een hoge kraan met uittrekbare handdouche.

De zelfsluitende keukenlades bieden plaats aan keukengerei en levensmiddelen, de elektrisch neerlaatbare glazenkast herbergt een espresso-
apparaat. Een oven, evenals een manshoge koelkast van 160 liter en een afzuigkap zijn standaard in deze camperkeuken.

De grote met leer beklede zitgroep is uiterst uitnodigend. Hij bestaat uit een comfortabele L-vormige zitbank en een bank in de lengterichting tegenover een grote en in alle richtingen verschuifbare tafel. De zitgroep wordt gecompleteerd door de draaibare voorstoelen. Het handmatig bedienbare hefbed is bestemd voor twee mensen. De breedte van 150 centimeter is acceptabel, de lengte is met 185 centimeter wat krap.

De hoogglans meubeloppervlakken die eruitzien alsof ze van edelhout zijn, geven het interieur een elegant en duurzaam aanzien. Chromen lijsten op de bovenkastjes, het matbruin van de meubels en de crèmekleurige tafel en aanrecht zorgen voor een fraai contrast.

Eura Mobil Integra 700 HBVanbinnen: slim ingedeeld en stijlvol

De standaarduitvoering van de Eura Mobil past bij de klasse van deze nieuwkomer. Hij is gebouwd op basis van een Fiat Ducato Maxi met een verlaagd Al-Ko-chassis, en heeft versterkte voorasvering en een 130 pk-motor. Warmwaterverwarming van Alde en 27 convectoren zorgen voor een aangename binnentemperatuur. De verwarmbare dubbele bodem van deze 4,5 ton zware camper biedt plaats aan de watertanks en zorgt voor extra bergruimte.

Hoger segment

Centrale vergrendeling met afstandsbediening voor de toegangsdeur en een handige verduistering voor de panoramische voorruit zijn standaard, evenals de tweede deur voor de garage, een dakluik van Heki en de sfeerverlichting in de woonruimte.

Eura Mobil levert de I 700 HB standaard met airbags voor de bestuurder en de bijrijder, een antiblokkeersysteem (ABS), elektronische stabiliteitscontrole (ESP) met Traction Plus, Hill Holder en Hill Descent Control, ledkoplampen en elektrische ramen. De kwaliteit van de houtvrije opbouw past bij het hogere marktsegment. Het dak, de wanden en de vloer zijn van dubbelzijdige, hagelbestendige en rotvrije vezelversterkte kunststof sandwich. Eura Mobil maakt ook de voor- en achterkant van vezelversterkte kunststof sandwich en kwalitatief hoogwaardige ramen in kozijnen zijn eveneens standaard.

Conclusie

Testredacteur Juan Gamero: “Critici die beweren dat er in de camperbranche niets nieuws meer wordt bedacht, zijn door Eura Mobil de mond gesnoerd met het slimme en plaatsbesparende ruimteconcept van de Integra 700 HB. Deze integraal is niet alleen bijzonder mooi en stijlvol, goed uitgerust en prima afgewerkt, hij biedt door zijn vóór het bed geplaatste Raumbad ook veel ruimte. En dat ondanks zijn voor een integraal betrekkelijk compacte afmetingen. Bovendien munt hij uit door een verwarmbare dubbele bodem, een winterbestendige waterinstallatie, een van twee kanten belaadbare garage en het standaard bijgeleverde hefbed.”

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Eura Mobil Integra 700 HB liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Testrit Eura Mobil Integra 700 HB

Praat mee

Praat mee: Test: Eura Mobil Integra 700 HB

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht