ACSI FreeLife

Menu

Sun Living: vriend van de familie

Een alkoofbed, zes slaapplaatsen, een vriendelijke prijs en de goede reputatie van moederbedrijf Adria: op papier ziet de instapcamper Sun Living Lido A 49 DP er prima uit. Maar wat is het oordeel van onze experts?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Sun Living
Model
Lido A 49 DP
Onderstel
Fiat Ducato 35 L
Banden
215/70 R15 CP
Testjaar
2013
Gewicht
Toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, aanhangergewicht geremd/ongeremd 2000/750 kg
Basisprijs
52195

Prijsbewuste merken scoren momenteel goed. Denk aan Sunlight, Carado en Weinsberg. Deze campers zijn relatief sober uitgerust maar tegelijkertijd – mede dankzij het gerenommeerde moederbedrijf op de achtergrond – vakkundig in elkaar gezet en afgewerkt. Kopers van dit type camper vinden het over het algemeen niet zo erg om op de uitrusting te beknibbelen, zolang het voertuig kwalitatief maar in orde is.

Jong en nog niet zo bekend: Sun Living

Sun Living is nog niet zo bekend in ons land, maar het zou ons niet verbazen als daar snel verandering in komt. Achter dit jonge merk staat namelijk een grote naam uit de kampeerwereld: Adria uit het Sloveense Novo Mesto. Daar rollen de voertuigen parallel met de modelserie Adria Sport van de lopende band.

Dit is de Sun Living Lido A 49 DP

Voor gezinnen met kinderen is vooral de Sun Living Lido A 49 DP interessant, en daarom onderwerpen we die aan de ACSI FreeLife Proftest. De camper is 7,23 meter lang en telt zes slaapplaatsen: de alkoof, de tot bed om te bouwen dinette en het overdwars geplaatste tweepersoonsbed boven de garage achterin.

Het basisvoertuig is de beproefde Fiat Ducato met standaard Fiat-chassis en een turbodieselmotor met 130 pk. Naar keuze is hij ook verkrijgbaar met 115 of 150 pk. Het toelaatbaar totaalgewicht komt op 3500 kilogram, waarmee hij dus nog nét geschikt is voor bestuurders met een B-rijbewijs.

Wil je weten hoe hij het er in de test vanaf brengt? Bestel dan het oktober/november nummer van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: Sun Living: vriend van de familie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation