ACSI FreeLife

Menu

Ruime Weinsberg CaraLoft 600 MF

Instapcampers zijn populair. Daarom komt Weinsberg met de nieuwe CaraLoft 600 MF. Een succes? ACSI FreeLife neemt de halfintegraal uitgebreid onder de loep.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
CaraLoft 600 MF
Onderstel
Fiat Ducato Maxi
Banden
225/75 R 16 CP
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, rijklaar 2670 kg

Voor een vanafprijs van € 51.748 krijg je een compacte 6,47 meter lange halfintegraal op het chassis van een Fiat Ducato met een turbodiesel van 115 pk. Achterin staat een frans bed, een ruim bemeten toiletruimte in de lengterichting met daarvoor een kledingkast en een koelkast geplaatst.

Goede indruk

De CaraLoft maakt gelijk al een goede indruk bij het inspecteren van de buitenkant. Puntje van kritiek is dat de achterbumper uit één stuk bestaat en bij schade dus in zijn geheel moet worden vervangen. Toch blijft de algehele goede indruk hangen, en die wordt des te meer bevestigd bij de inspectie van de onderkant.

Een heel sterk punt is het serviceluik in de linkerzijwand. Met een simpele handgreep kun je bij de stekker van de stroomaansluiting, de ventielen van de schoon- en vuilwatertank, de schoonwatertank zelf en het vorstbeveiligingsventiel.

Ruim genoeg

Eenmaal binnen blijkt er meer dan genoeg ruimte voor enthousiaste kampeerders. Drie gaspitten, een grote spoelbak, een goed bemeten aanrecht en veel bergruime in de boven- en onderkastjes, maken van de keuken een respectabele ruimte. En ook de toiletruimte en de halve zitgroep zijn opmerkelijk groot.

Onder het bed komen een bergruimte en de garage tevoorschijn. Je kunt het slaapgedeelte met een gordijn afscheiden van de rest van de woonruimte. Twee halogeenspotjes en de indirecte ledverlichting boven de bovenkastjes en achter het hoofdeinde van het bed zorgen voor licht. Het is alleen jammer dat de ledlichtband op de bovenkastjes niet ook de binnenkant van die kastjes verlicht.

De optionele sfeerverlichting is een aanrader. Allereerst omdat je zo extra licht krijgt en ten tweede omdat het elektriciteitsbesparende ledlampen zijn. Verschillende lampen in deze camper zijn halogeen, al is dat inmiddels eigenlijk uit de tijd, en de huishoudaccu is met 75 ampère-uren krap bemeten.

Conclusie

De Weinsberg CaraLoft 600 MF is een aantrekkelijk instapmodel. Het blijft een instapmodel: details kunnen beter maar storen niet en hangen voor een deel samen met de aantrekkelijke vanafprijs. Extra’s zoals het Fiat-pakket, de 130-pk-turbodiesel en het raam in het dakluik schroeven de prijs wat op, maar zijn aan te raden. Ook met deze extra’s heeft de testwagen nog veel laadruimte over. Alleen het rijgedrag had nog wat beter gekund.

Nieuwsgierig naar de uitgebreide proftest waar wij de Weinsberg CaraLoft 600 MF aan onderwierpen? Bestel dan ons geheel vernieuwde magazine, ACSI FreeLife 2-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ruime Weinsberg CaraLoft 600 MF

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation