ACSI FreeLife

Menu

Rimor: na vier jaar nog in prima staat

Hoewel het belangrijk is om nieuwe modellen van zowel caravans als campers te testen, is het misschien nog wel een belangrijkere vraag hoe deze geteste modellen het een aantal (gebruikers)jaren later doen. ACSI FreeLife testte daarom een vier jaar oude Rimor Katamarano.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Rimor Katamarano

Signalement

Merk
Rimor
Model
Katamarano 8
Onderstel
Ford Transit FT 350
Testjaar
2011
Gewicht
2800 kg
Basisprijs
36990

Na vier jaar maakt deze Rimor nog steeds een solide indruk, concludeert het testteam. Het is een type Katamarano 8 op basis van een Ford Transit, die voor minder dan €40.000 bij de occasiondealer staat. Een praktische familiebus, die met maar liefst zes slaapplaatsen, vijf zitplaatsen en veel bagage- en garageruimte een uitschieter in haar prijsklasse is.

Extra’s

Het geteste model is helemaal schadevrij, zonder ook maar het kleinste krasje. Dat is zeldzaam, zeker voor alkoofmodellen. Ook is hij uitgerust met vele luxe extra’s, zoals een fietsendrager, zijluifel, satellietontvanger, zonnepaneel en achteruitrijdcamera. Op de basisuitrusting is ook zeker niet bespaard. Een gescheiden klimaatregeling, Ford’s eigen muzieksysteem, cruisecontrol en een multifunctioneel stuurwiel zijn allemaal onderdeel van de Rimor.

Rimor; kracht in de eenvoud

Hoewel het design niet per se het hoogtepunt van de camper is, kenmerkt het interieur van de Rimor zich door zijn eenvoud en solide uiterlijk. Ook hier geldt weer: de camper ziet eruit als nieuw en is compleet schadevrij. Er is meer dan genoeg ruimte voor zeker vijf personen. Na vier jaar vakantiearbeid maakt de Rimor Katamarano dan ook nog een prima indruk. Een aangename verrassing.

Voor een uitgebreid overzicht van deze test, lees je ons magazine ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rimor: na vier jaar nog in prima staat

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht