ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Knaus Live Traveller DG 650

Hoe doorstaat de nieuwe Knaus Live Traveller DG 650 een testrit in het puntje van de Italiaanse laars. Redacteur Kartsten Kaufmann nam de proef op de som en trok er met zijn gezin op uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
Knaus Live Traveller DG 650

Signalement

Merk
Knaus
Model
Live Traveller DG
Onderstel
Fiat Ducato 2.3 MultiJet met Al-Ko verlaagd chassis
Testjaar
2018
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.850 kg
Basisprijs
€ 69.616

“Heb je het al gemerkt, papa? Er rammelt hier achterin helemaal niks.” Wat zoonlief hier al na enkele testkilometers treffend aanstipt, is een belangrijk pluspunt van de Live Traveller DG 650. Het meubilair is voorbeeldig gebouwd.

Geen gerammel

Niks knarst, niks rammelt. De kleppen zijn feilloos gemonteerd en de geweldige keukenladen hebben softclose-vergrendeling. Eén klein duwtje vanuit de losse pols en de klep of lade sluit soepel – dat hebben we in duurdere campers wel anders gezien.

Let wel, de DG 650 krijg je uiteraard ook niet voor niks. Enkele belangrijke opties aan boord stuwen de prijs op naar € 69.616. Als je je een beetje in het camperaanbod verdiept, vind je ongetwijfeld voordeligere modellen – maar zelden met zoveel goed gemaakte details.

Leefgedeelte

Het leefgedeelte van de Traveller is chic, de sfeer heel smaakvol – zo anders dan de mainstream eenheidsworst. Aantrekkelijk ook voor jongere klanten die een gezinscamper voor maximaal zes personen zoeken. Aan de dubbele dinette kunnen onderweg vier mensen zitten: twee in rijrichting met driepuntsgordels, twee achteruit met heupgordels.

In de gigantische bovenkasten rondom heb je een zee van ruimte. Rechts achterin naast het bed staat een kledingkast van 50 x 58 x 98 centimeter en eronder zijn nog twee extra kledingvakken voorzien. Wat je hier niet kwijt kan, stop je in een van de ruime opbergvakken voor klein spul in de garage. De garage meet 220 x 120 x 114 centimeter en heeft aan weerszijden een grote deur, die open- en dichtgaan met centrale vergrendeling.

Maximaal toelaatbaar gewicht verhoogd

Met zoveel bergruimte zijn we blij dat het maximaal toelaatbare totaalgewicht van de testcamper is verhoogd naar 3,8 ton, anders was het laadvermogen zelfs voor vier personen al een beetje schamel geweest. En met veel bagage aan boord is de optionele 150 pk-aandrijving een zegen natuurlijk.

Vernuftige details

Benieuwd hoe de Traveller manoeuvreert en wat voor vernuftige details deze alkoof in petto heeft? In ACSI FreeLife 1-2019 lees je het hele verhaal.

bestel magazine