ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Forster T 659 EB

Een korte, maar brede camper. Forster brengt de populaire indeling met eenpersoonsbedden bij de T 659 EB onder in een slechts 6,59 meter lange halfintegraal. Tijd voor een proftest.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Forster T 659 EB

Veel ruimte, bij voorkeur eenpersoonsbedden in de lengte, behoorlijk wat opbergruimte, maar ook de toiletruimte, keuken en zithoek mogen niet tekortschieten. Met deze wensen kun je onder de zeven meter nergens terecht. Of heeft Forster, het budgetmerk van Eura Mobil, een oplossing?

Veel kleinere draaicirkel

Met zijn lengte van 6,59 meter blijft de Forster T 659 EB ruim onder de zeven meter. Maar belangrijker is misschien dat deze Forster is gebouwd op een Fiat Ducato met een korte wielbasis van 3,45 meter. In vergelijking met de vaker gebruikte Ducato’s met een wielbasis van 3,80 meter of 4,04 meter heb je een veel kleinere draaicirkel. In plaats van 13,6 of 14,3 meter zorgt de wielbasis van 3,45 meter voor een draaicirkel van 12,5 meter. En dat maakt het manoeuvreren een stuk gemakkelijker.

Normale breedte

In tegenstelling tot de steeds modieuzer wordende smalle halfintegralen, vertrouwt Forster op een carrosserie met een normale breedte van 2,35 meter. Is de Forster T 659 EB daarmee het optimale compromis tussen wendbaarheid en ruimtecomfort? In deze proftest gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Klassieke indeling

Ondanks de kortere opbouw is de indeling klassiek: een L-vormige zitgroep met draaibare cabinestoelen voor, een keukenblok met een grote koelkast erachter aan de rechterkant, een toiletruimte met geïntegreerde douche ertegenover, en de eerdergenoemde eenpersoonsbedden in de lengterichting boven de garage achterin.

Forster T 659 EB_Hardy Mutschler 0003_WEB

Dankzij de driepuntsveiligheidsgordels op de zitbank, en het optionele hefbed en de zitgroep die tot een bed kunnen worden omgevormd, kunnen tot vier kampeerders ermee op pad en erin slapen. De basisprijs blijft € 73.100. En Forster biedt ook nog interessante optiepakketten aan.

Carrosserie Forster T

In het segment van de budgetcampers heeft de Forster T 659 EB een opmerkelijke constructie. Het dak, de wanden en de vloer zijn gemaakt van vezelversterkte kunststof sandwich met hoogwaardige, waterafstotende isolatie van XPS-schuim. De wanden en het dak hebben geen houten versterkingen nodig.

De opbouwdeur met raam en tweepuntsvergrendeling, die is aangesloten op de centrale vergrendeling, maakt deel uit van het Comfort Line-pakket en maakt de opbouw hoogwaardiger. Opbouwramen liggen meer in de lijn van de verwachtingen in deze prijsklasse. De campers van Forster worden trouwens gebouwd in een fabriek van de Trigano Groep in Poggibonsi, Toscane.

Lees het hele verhaal

Wil je niks missen van deze Forster T 659 EB? Dan is ACSI FreeLife 4-2022 onmisbaar. In deze editie vind je het complete artikel.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Forster T 659 EB

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht