ACSI FreeLife

Menu

Proefrit: Roller Team Granduca 284 TL

De Granduca 284 TL van Roller Team heeft vanbinnen veel weg van een jacht. Een proefrit maakt duidelijk wat deze halfintegraal nog meer in huis heeft. Wat valt er zoal op aan de Granduca?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Roller Team Granduca 284 TL

Signalement

Merk
Roller Team
Model
Granduca 284 TL
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg
Basisprijs
€ 57.774

Het Italiaanse Roller Team, onderdeel van de Franse Trigano Groep, maakt al jaren Granduca’s in het middensegment. Qua design raakte de Granduca in de loop der jaren wat verouderd. In een land als Italië, waar schoonheid hoog in het vaandel staat, betekent dat een no-go. Inmiddels is de Granduca helemaal nieuw ingericht in de stijl van een jacht.

‘Vloerbekleding van een jacht’

Van binnen heeft deze halfintegraal een lichte uitstraling. Het hoekige meubilair oogt modern en chic. Witte leren bekleding met bruine applicaties, witte gordijnen, verchroomde handgrepen en een vloerbekleding die lijkt op de vloer van een jacht maken het woonbeeld compleet.

Binnen is er geen gebrek aan bewegingsruimte. De smalste doorgang in het midden van de camper meet 58 centimeter, wat genoeg is om elkaar goed te kunnen passeren. Verder heeft Roller Team de 7,41 meter lange Granduca 284 TL ruimtelijk en precies ingedeeld.

Zitgroep

De comfortabele zitgroep voorin nodigt uit om met vrienden bij elkaar te zitten. Hij bestaat uit een L-vormige bank en een bank in de lengterichting, draaibare voorstoelen en een tafel. Het tafelblad (68 x 45 centimeter) kun je in alle richtingen verschuiven of vergroten tot 68 x 90 centimeter. Een elektrisch bedienbaar hefbed biedt een extra slaapplaats. De stahoogte er onder bedraagt 190 centimeter.

In technisch opzicht is de Granduca 284 TL helemaal van deze tijd. Zo heeft deze Italiaanse halfintegraal standaard een aparte sleutel om de elektrische installatie van het woongedeelte te bedienen. Daarnaast is er indirecte ledverlichting in het woongedeelte, een opbergvak voor schoenen en een aansluiting voor een buitendouche. Daar kun je mee voor de dag komen.

Slotoordeel

Wil je graag weten in welke opzichten de Granduca 284 TL nog meer helemaal van deze tijd is? En ben je benieuwd naar het slotoordeel van onze testredacteur Juan Gamero? In ACSI FreeLife 1-2017 word je in een uitgebreid verhaal op je wenken bediend.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proefrit: Roller Team Granduca 284 TL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation